HCL.HR

Aliens: Colonial Marines zaobilazi i ovu godinu

Zoran Žalac 10.01.2011.   •   3 komentara


Aliens: Colonial Marienes nakon šest godina razvoja mogao bi postati novi DNF. Ironično, jer upravo zbog te igre neće ugledati svjetlo dana ove godine.

Da biste bolje razumjeli ovu odgodu idemo ispočetka. Aliens: Colonial Marines trebao je izaći još davne 2001. godine dok je Aliens franšiza još uvijek bila pod Fox Interactiveom. No igra koju je razvijao Electronic Arts iste je godine otkazana, pa se na oživljavanje imena čekalo pet godina kada je Sega od Fox Interactivea otkupila franšizu, te u suradnji s Gearbox Softwareom najavila još jedan Aliens: Colonial Marines. Krajem 2008. igra je odgođena zbog problematične situacije u Gearboxu, ili u korist Borderlandsa. Kad je Borderlands dovršen, Sega je ovoga puta odgodila igru u korist Alien vs. Predatora. A kad je i on izašao, Gearbox se uhvatio Duke Nukem Forevera, pa su nas uvjeravali da je Aliens još uvijek u planu, no danas priznaju kako ga ne treba očekivati prije 2012. godine.

UPDATE: Randy Pitchford, šef Gearboxa, nakon što je ova vijest počela kružiti internetom, demantirao je te navode rekavši da je ta informacija izvučena iz konteksta i interpretirana na pogrešan način. Iako nije htio tvrditi suprotno – da će igra ipak izaći ove godine, najavio je da ćemo više o svemu znati uskoro, kada nam tim servira točne i provjerene informacije.

Komentari (3)

  • Figo

    10.01.2011 - 21:51

    stvarno šteta, sjećam se još davne 2001. godine kad sam bio klinac i čitao u PC playu o ovom naslovu, i svake godine je znala doći neka vijest i ja sam se veselio ovoj igri. Pred 2 godine stavili su novu vijest i par slika.. te su nas uvjeravali da će doći prošle godine ili početkom ove.. došao je samo lijep ali razočaravajuć remake Aliens vs Predator.. i sad ponovo odgađaju ovo.. nekako smo svi više sigurni da ovoj igri nažalost nije suđeno.. a tako sam se nadao 🙁

  • Deadwalker

    11.01.2011 - 11:08

    Mislim da ovo nije točno. Pročitao sam na Eurogameru kako je Gearbox demantirao navode kako je Aliens odgođen. Kažu da novinari šire lažne informacije te kako Aliens dolazi ove godine, a vrlo uskoro će otkriti novosti u vezi igre. Uglavnom, portal Destructoid je prenio ovu vijest koja se očito pokazala netočnom. Da citiram developera: “I respect Jim [Sterling, Destructoid journalist] and his audience and I’m a little surprised he didn’t bother to try to e-mail myself or our folks before extrapolating that NeoGAF post even further. Jim even referenced Borderlands 2? What’s Borderlands 2? Bah! And El Oh El!”

    Čovjek je rekao da i dolazi Borderlands 2 što je očito (baren trenutno) notorna glupost. Ljudi svašta pišu za povećanje posjećenosti portala 🙂

  • wyzard

    11.01.2011 - 11:31

    yep, ispostavilo se da je netko protumačio rečeno na svoj način, pa nastala zbrka. enivej, vijest apdejtana, a sad hoće li uistinu bit tako ili neće, ostaje za vidjeti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?