HCL.HR

AMD će sutra lansirati tehnološki demo Hangar 21 kako bi prikazao grafičke sposobnosti novih Radeon kartica

Zoran Žalac 18.11.2020.   •   4 komentara   •   Tehnologija


Tvrtka AMD budućim vlasnicima AMD Radeon grafičkih kartica s arhitekturom RDNA 2 pripremila je tech demo s prikazom raytracing funkcionalnosti.

Kad ste zadnji put na PC-u instalirali neki tech demo? U mom slučaju bilo je to toliko davno da se toga više ni ne sjećam – možda tamo negdje prvi put kad se pojavio PhysX. No, tvrtka AMD vraća tech demo koncept povodom lansiranja nove serije Radeon kartica, 6800 i 6900. Njihov tehnološki demo zove se Hangar 21, bit će dostupan od sutra, 19. 11., a novim vlasnicima Radeon kartica demonstrirat će što je sve izvedivo s raytracing tehnikama.

Zašto tech demo za takvo što? Nije teško odgovoriti – broj igara koje podržavaju raytracing još uvijek je dosta malen, a kako Nvidia ima podršku za raytracing već dvije godine, dobar dio igara s raytracingom ima dogovorena partnerstva s konkurentnom firmom pa ih AMD ne namjerava promovirati.

Prvi prikaz Hangara 21 možete vidjeti u donjem traileru, a raytracing tehnike na primjerima refleksija, realističnog osvjetljenja i sjena.

Komentari (4)

  • Akull

    18.11.2020 - 16:48

    Bilo je i vrijeme 🙂

  • KhorneFlake

    18.11.2020 - 17:13

    RT performans im je i očekivan, slabiji nego Ampere, bolji od Turinga. Zapravo sam iznenađen kako se dobro drži u nekim naslovima u poređenju sa Ampere, a tek im je prva generacija RT-a.
    Mada me nije ni briga pretjerano, to mi je samo bonus sa strane da se malo eksperimentiše. Treba mi kartica da nasviram što regularno pržim kao Apex Legends, Titanfall 2, i Doom Eternal, na max u 4k bez potrebe da palim HBCC jer upotreba memorije ide preko 8GB lagano u tim naslovima.

  • ScoobyDooo

    18.11.2020 - 20:12

    Al kriminal kao i nvidia.Od jutros probam narucit i nista.U njemackoj samo uz citavu konfu se moze kupit.Cak su i makli citavu njemacku s amda za kupovinu.E zivote nesreco

    • KhorneFlake

      @ScoobyDooo, 18.11.2020 - 22:04

      Neki prodavci tvrde, barem Level1Techu, da su zalihe dosta bolje nego kod 3000 serije, ali da opet nisu dovoljne jer je potražnja ogromna. Kod mene lokalno ima par Biostar 6800-ki da se naruči, i jedna MSI, cijene su oko 800€ što baš nije idealno. Pričekaću do sutra ili dan posle da vidim da ne izleti koja Sapphire, nadam se da se neću pokajati zbog propuštene prilike…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?