HCL.HR

Arcen Games predstavio dvije nove igre

Stjepan Fikter 16.04.2013.   •   2 komentara


Indie developer Arcen Games koji je poznat po igrama AI War: Fleet Command i A Valley Without Wind, radi na dvije nove igre strateškog žanra.

Nakon što su prije nešto manje od mjesec dana završili rad na Shattered Havenu, ekipa iz Arcen Gamesa nije uzela odmor već je odmah krenula raditi na novim projektima.

Prva igra koju su otkrili kao svoj novi projekt je Exodus Of The Machine, naslov koji će biti smješten u svemir AI War: Fleet Commanda. Exodus Of The Machine opisuju kao strateško putovanje kroz koje ćemo voditi tim koji je zarobljen na neprijateljskome planetu. Tamo ćemo sresti različite grabežljivce, sukobljene vojske kao i političke intrige koje će stajati na putu do pobjede.

Iako ćemo imati moderno oružje u rukama, municija neće biti beskonačna pa ćemo se morati osloniti na diplomaciju ili pak na domorodačka oružja. No igrači neće imati problem samo s oružjem jer će bolest i glad također činiti prepreku na putu do uspješnog završetka igre. Exodus Of The Machine još nema datum izlaska ali bi trebao ugledati svjetlo dana ove godine kada će izaći za PC.

Druga igra koju su otkrili zove se Skyward Collapse, a ovaj naslov opisuju kao mješavinu turn-based, 4x simulation i god game žanrova. Skyward Collapse biti će smješten visoko u nebu na plutajućem kopnu koje igrač aktivno konstruira kroz napredak u igri, a sve to dok nagledada dvije zaraćene frakcije – Grčku i Nordijsku. Igrač će putem solo ili kooperativne igre preuzeti ulogu Kreatora, te će pomagati jednoj i drugoj zaraćenoj strani tako da će im davati građevine, resurse i same građane.

Upravo je to glavni element po kojemu će se ovaj naslov razlikovati od ostalih. Cilj nije da jedna strana pobjedi, nego će Kreator morati balansirati sukob između zaraćenih strana tako da niti jedna ne bude istrebljena. Beta za Skyward Collapse treba doći na PC prije kraja ovoga mjeseca, dok će verzija 1.0 biti spremna za svibanj.

Komentari (2)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?