HCL.HR

Assassin’s Creed 3 poseban na Wii U konzoli

Igor Belan 26.03.2012.   •   7 komentara


Uz takav kontroler nismo ni sumnjali da će igre biti posebne na Wii U konzoli, a sada znamo otprilike kako će Assassins Creed 3 biti poseban u Wii U inačici.

Novi broj Nintendo Gamer časopisa otkrio nam je par detalja o Wii U verziji igre Assassin’s Creed 3 koja će, sasvim očekivano, biti ponešto drugačija od ostalih.

Poseban tablet kontroler Nintendove nadolazeće Wii U konzole biti će iskorišten na način da pomaže ubrzati i olakšati neke “sporedne” radnje prilikom igranja, iako će sama igra u suštini biti identična ostalim verzijama. Točnije, govori se kako će Wii U kontroler služiti kao neka vrsta poveznice s Animusom u igri, što će omogućiti da na samom kontroleru, odnosno na njegovu 6-inčnom ekranu, pregledavamo mapu. Također, unosi u Animusovu bazu podataka s vremena na vrijeme mogli bi iskočiti na ekranu kontrolera bez da se prekida tijek igre.

Animus na Wii U kontroleru također može poslužiti kao svojevrsna enciklopedija puna informacija o likovima i sličnim temama koje inače nisu tako lako dostupne. Ekran osjetljiv na dodir trebao bi se moći koristiti i za brzo mijenjanje oružja, a pomoću istog ekrana i akcelerometra na kontroleru moći će poslužiti kao alternativa za Eagle Vision.

No pitanje je – zvuči li vam ovo dovoljno zanimljivo da pričekate zaigrati Assassin’s Creed 3 sve dok Wii U ne izađe tamo negdje u studenom/prosincu? No dobro, još ništa ne znamo o izlasku Wii U konzole. Možda se desi da izađe kada i AC3 na ostale platforme, 31. listopada.

Komentari (7)

 • metalmanijak

  26.03.2012 - 16:27

  meni cijeli Wii U koncept poprilično dosadan i nekoristan, rađe ću se držati normalne verzije

  • DjokaBA

   @metalmanijak, 26.03.2012 - 16:54

   i meni isto. . . nece se Nintendo 'leba najesti od tog Wii U-a

  • bombajstampa

   @metalmanijak, 26.03.2012 - 18:57

   zaboravljate koliko su Nintendove inovacije pridonijele igračoj industriji… ili možda uopće ne znate. informirajte se

  • metalmanijak

   @metalmanijak, 26.03.2012 - 20:04

   znam koliko je inovacija nintendo donio, Wii je za mene jedna genijalna konzola (općenito ideja), ali mi se Wii U jednostavno čini beskorisnim… ne vidim kako bi to trebalo pojednostaviti kontrole ili ih napraviti zabavnijima

  • Jaime Lannister

   @metalmanijak, 26.03.2012 - 21:58

   vidis da je ac dobro osmisljen , iskoristiti ce ekran maksimalno , bas dobro zvuci imati mapu na kontroleru

  • bombajstampa

   @metalmanijak, 27.03.2012 - 20:49

   nintendo je dao alate, sve ostalo je na proizvođačima

  • SonOfOsiris

   @metalmanijak, 29.03.2012 - 21:59

   vidim da ga je isprobao prije svih pa zna čovjek šta priča

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!