HCL.HR

Buduće Assassin’s Creed igre možda budu imale više povijesnih razdoblja

Zoran Žalac 06.07.2018.   •   8 komentara


Ako je vjerovati potpredsjedniku kanadskog ogranka Ubisofta, Assassin’s Creed serijal u budućnosti bi trebao promijeniti svoj format.

Igre Assassin’s Creed serijala izlaze već više od deset godina, a sve uglavnom imaju konstantu u formatu. Naime, svaka je fokusirana na jedno povijesno razdoblje i na jednu lokaciju. Međutim, taj format možda ne bude odgovarao budućnosti Assassin’s Creeda, jer kao što znate – Ubisoft više ne radi videoigre nego “žive usluge”.

U tom kontekstu potpredsjednik kanadskog Ubisofta, Lionel Raynaud, ima interesantno viđenje kako bi buduće igre AC serijala mogle izgledati. U razgovoru koji je objavljen na Ubisoftovom blogu, Raynaud je izjavio sljedeće:

“Svi vidimo budućnost u kojoj se igru igra duže i u nju dolaze nova iskustva. Ali, imat ćemo tehnologiju koja će ukloniti ograničenja memorije, na primjer, jer nove tehnologije stižu. Moći ćemo u jednom svijetu imati više povijesnih perioda, na primjer, te u Assassin’s Creed igrama koristiti Animus kako bismo putovali iz jednog razdoblja u drugo. Također ćemo moći imati više različitih područja u istom svijetu, tako da će se Far Cry i Watch Dogs primjerice moći događati u različitim državama unutar jedne igre.”

S obzirom da Raynaud spominje nadolazeće tehnologije, za očekivati je da bi se ovo moglo ostvariti tek s novom generacijom konzola. Doduše, koliko god da ovo zvučalo dobro, nadamo se da Ubisoft ne vidi ovo kao priliku da za po nekoliko kalupa štanca nove sadržaje. Igre njihovih serijala ionako su slične iz nastavka u nastavak, a otvoreni svjetovi ionako su im toliko veliki da nam veći zapravo nisu ni potrebni.

Komentari (8)

  • Jason Voorhees

    06.07.2018 - 20:38

    Neka hvala Ubisoft igre imaju i suviše velike svetove a da negovorim io dls

  • vragec25cro

    06.07.2018 - 21:29

    Po meni bilo bi fora da se igre ac nastavlja iz nastavka u nastavak ko serija,a ne ovako malo novije malo starije razdoblje povjesti

    • Jason Voorhees

      @vragec25cro, 06.07.2018 - 23:01

      Tu si uravu,Ubisoft je trebao da npravi nastvk no origins u vidu 3 dela

  • goldfinger

    06.07.2018 - 22:37

    Nije uopće loša ideja,i tako nešto je čak bilo i za očekivati….

  • funky0308

    07.07.2018 - 13:06

    Dobro kazes Zorane, svijetovi su preveliki. Ja sam zavrsio Origins, a da 50ak posto mape nisam ni vidio. Mogu ja sada bauljati po mapi i igrati side questove ali svima nam je poznata kvaliteta njihovih side questova pa to bas i nije neka opcija. S jedne strane, steta je sto se tako lijep svijet ne iskoristi ali s druge…sto bi dobili?…recikliranje sadrzaja sto sigurno nitko ne zeli.

    • Jason Voorhees

      @funky0308, 07.07.2018 - 20:25

      Što se tiče recikliranje sadrzaja im ćemo u odyssey možda sa nešto noviteta.

    • funky0308

      @Jason Voorhees, 08.07.2018 - 16:21

      Nadam se da nisi/nismo u pravu ali sve nekako vuce bas na to. Cak mi ni ne smeta recikliranje sadrzaja, iako se to ne bi smjelo dogadjati u ovako skupim igrama ako cijela igra dobro funkcionira, problem mi je veci sto mi se cini da ce sada opet AC upasti u kolotecinu koju smo vec imali prilike vidjeti i sve ono sto smo ocekivali i nadali se nakon izlaska drugacijeg ACa (Origins), ponovno staje i nastavljamo s istom igrom i istim problemima, a to je stancanje kopija iste ili slicne igre dva puta godisnje. Vidjeti cemo sto ce na kraju od svega biti, mozda i ne ispadne lose ali ne bih bas pare stavljao na to.

    • Jason Voorhees

      @funky0308, 08.07.2018 - 22:10

      Tu si uprvu možda odyssey bude kopija originsa ili možda ne,mada po mom mišljnu Ubisoft bi trebo da izbaci jedan AC na svke 4 godine zbog čega nebi bio svaki ac kopija prethodnog,a osim tog bi rzvili neke nove i zanimljive igre.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?