HCL.HR

Assemblio.hr u novoj inačici još bolje sastavlja optimalne konfiguracije za vas

Zoran Žalac 17.11.2014.   •   7 komentara


Nepunih godinu dana nakon prvog pojavljivanja na internetu, domaća web aplikacija Assemblio.hr za automatizirano slaganje računalnih konfiguracija, ponovno dolazi u još naprednijem obliku.

Početkom ove godine domaća ekipa s FESB-a predstavila je interesantnu ideju koja je mnogima olakšala inače zahtjevan posao slaganja računalne konfiguracije – bilo za uredski rad ili pak za igranje. Assemblio.hr prvotno je zaživio u beti, a proteklih sedam mjeseci razvijana je nova inačica sustava koju ovih dana napokon imamo prilike koristiti.

Novi Assemblio 2.0 između ostaloga krase novi dizajn, naprednije metode slaganja računalnih komponenti, mogućnost uređivanja predložene konfiguracije, integracija s cijenama usluge Nabava.net, te opcija da generiranu konfiguraciju uz nekoliko klikova naručite putem zasebne trgovine.

Naravno, sve je to i dalje vizualno pristupačno, lako se koristi i jednostavno se snaći u svemu čak i ako ne znate što vam zapravo treba za ugodno igranje – dovoljno je da znate s kojim iznosom novca baratate. Oni napredniji, kao i do sada, u sklopu raznih vodiča i uputa mogu naučiti ponešto o vlastoručnom sastavljanju i održavanju računala i računalnih komponenti.

U nepunih godinu dana postojanja, putem Assemblija složeno je preko stotinu tisuća različitih konfiguracija. Stoga, ako ste u potrazi za novim računalom, ili jednostavno volite maštati o gaming mašinama koje biste si jednog dana htjeli priuštiti – svako svratite na Assemblio.hr i provjerite što vam se nudi u definiranim novčanim iznosima.

Komentari (7)

  • drazensi

    17.11.2014 - 19:58

    svaka cast deckima na ideji i konceptu svega ovoga..
    decki mladi i pristupacni i vidim napreduju..
    i dosta velika pomoc ljudima koji ne znaju samostalno sastaviti konfiguraciju..
    treba ih malo reklamirati..

    • Croato

      @drazensi, 17.11.2014 - 20:40

      U potpunosti se slažem 🙂

  • beowulf112

    18.11.2014 - 01:15

    gigabytova 970gtx 2950kuna?znam da gigabyte hvale da su dobri za overclockanje ali jel moguce da gtx970 od gigabyte i gtx 770 kostaju identicno?tako barem po asembliju kad sam stavio konfiguraciju do 7000 tisuca kuna za igranje pa kad se ide uredi pa imas listu grafickih

  • beowulf112

    18.11.2014 - 01:17

    evo u hg spotu naso istu za 2799kuna 🙂 znaci moze se ustedjeti jos

  • Bazinga

    18.11.2014 - 10:21

    Za one koji nemaju blage veze dobra stvar, za one koji se malo potrude zapravo loša stvar, jako malo komponenata pokriveno npr. uopce nema ASRock maticnih koje su kvalitetne a jeftine…

  • McChombe

    18.11.2014 - 10:40

    konfigurator baca takve bljuzge koje nemaju veze s vezom

  • Darth Revan

    19.11.2014 - 19:14

    0 bodova od mene. Iz dva jednostavna razloga: 1. Oni slajderi ne sluze nicemu, pokusao sam u par navrata konfiguraciju sa istom cijenom i razlicitim postavkama u % i uvijek bi izbacili jednu te istu konfiguraciju
    2. Drugi razlog, kao sto je rekao McChombe, konfiguracije koje izbacuju su katastrofa

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?