HCL.HR

U Aziji će se za igranje igara dobivati olimpijske medalje

Pero Mlinar 30.11.2018.   •   4 komentara   •   Esport, Zanimljivosti


Veliki korak u afirmaciji videoigara kao sporta moglo bi poslužiti njihovo uključivanje u program Jugoistočnoazijskih azijski igara 2019. godine.

Iako je pitanje pripadaju li elektronički sportovi u domenu sporta još uvijek uvelike diskutabilno, njihovo uključivanje u program Jugoistočne azijske olimpijade moglo bi pristašama te ideje poslužiti kao dobar argument.

Podsjetimo, ove godine na tom natjecanju održali su se probni turniri u različitim elektroničkim “disciplinama”. Iduće godine, međutim, čitava stvar postaje službenom te će natjecateljima biti podijeljeno sveukupno šest medalja.

Po dvije medalje bit će rezervirane za igranje na svakoj od tri platforme – računalima, konzolama i mobitelima. Od natjecateljskih igara trenutno je poznat tek veliki Mobile Legends: Bang Bang, no do 15. 12. objavljeni bi trebali biti i ostali naslovi. Nekako slutimo da bi jedan od njih mogao biti Starcraft 2. Što me zapravo dovodi do iduće opaske.

Koliko god da su videoigre diljem svijeta sve popularniji hobi te polako gube status zabave za besposličare, nepobitno je da su na azijskim prostorima one još uvijek znatno cjenjenije i bolje podržane u smislu (društvene) infrastrukture.

Iako postoje priče da bi videoigre mogle biti uključene na Olimpijadu 2024. godine, to je još uvijek samo u razmatranju.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Nightyx

    30.11.2018 - 11:24

    Kako to?

  • GTA222

    30.11.2018 - 12:34

    Po meni ne bi trebali, neka bude u zasebnoj kategoriji.

  • vragec25cro

    30.11.2018 - 13:50

    Zašto ne?Pa neki turniri več imaju veče nagradne fondove nego u nekom drugom sportu,pogledajte samo nagradni fond Dota 2.

  • lliquid_

    30.11.2018 - 19:00

    Po meni bi eSports trebao biti zasebna grana natjecateljskog sistema zato sto je gaming zapravo mnogo siri pojam od sporta i vecine drugih kompetitivnih sadrzaja. Samo sto je poprilicno ocito da Istocnoazijske & Jugoistocnoazije drzave nastoje promovirati gaming & eSports na sve moguce nacine kako bi i dalje ostali na vrhu te scene…pogledajte samo koliko pro igraca CS:GO, LoL, Dota 2,itd… su iz Japana, Kine, J. Koreje :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?