HCL.HR

Battle.net se po novome zove Blizzard App

Juraj Bevandić 25.03.2017.   •   12 komentara


Blizzardova legendarna online usluga Battle.net doživjela je sitnu, ali možda i najznačajniju promjenu ikada – preimenovana je u Blizzard App.

Blizzard app

Blizzardov Battle.net krenuo je s radom prije malo više od dvadeset godina, tj. kada je izašao prvi Diablo i to je pogotovo u ono vrijeme bila nevjerojatna online usluga koja je omogućavala igračima zajedničko igranje i druženje. Zbog te svoje povijesne važnosti, ali i sjajnih igara koje su se na njoj igrale tijekom godina mnogim je igračima prirasla srcu.

Najnovijom zakrpom gotovo ništa se nije promijenilo, pa će vam biti čudno kada vam kažemo da se dobar dio fanova digao na noge i protestiraju protiv promjena. Jedina promjena je da je Blizzardov launcher doživio mali vizualni redizajn, utoliko što je uklonjen Battle.net logo na čijem mjestu sada piše ime kompanije. A to je pak zbog toga što se naziv Battle.net ukida i po novome će se aplikacija zvati Blizzard App.

Blizzard App 1

Dakle funkcija će ostaje potpuno ista, za sada se zaista ništa nije promijenilo osim naziva i logoa usluge. Blizzard je to vjerojatno učinio iz marketinških razloga, a to je jasno i vjernim fanovima koji nisu zadovoljni “hipsterizacijom” dugogodišnjeg brenda i raznim drugim optužbama koje trenutno sipaju po Blizzardu.

Označeno sa: ,

Komentari (12)

  • l)oolvl

    25.03.2017 - 17:41

    došlo vrijeme da se i “Blizzard App” obriše…

  • funky0308

    25.03.2017 - 19:28

    Potpuno nebitna stvar..shvacam sentimentalnost ali ovo nije Dinamo i prica oko promjene imena, ovo je privatna kompanija koja ulagacima mora donijeti profit i napraviti ce sve da se to i dogodi. Battle.net mnogima ne znaci apsolutno nista, dok su za Blizzard culi mnogi, a sve to skupa donosi novce.

    • darijoman

      @funky0308, 25.03.2017 - 19:47

      Misliš ako svoj servis za digitalnu distribuciju igara promijene u isti kao i developerski da će im donijeti više novca ili nisam dobro razumio tvoj post ?

    • funky0308

      @darijoman, 26.03.2017 - 11:05

      Ne, nego je jeftiniji marketing, što donosi uštedu velikih količina para, samo povezivanje te dvije usluge je lakse i svima je jasno tko stoji iza platforme. Kao sto rekoh, za mene, potpuno nebitna stvar ali ima to smisla s poslovne strane. Mozda se ljudima cini da je svejedno kakvo ime nosi studio, app ili igra ali nije to bas tako. Ogromne pare takvi giganti izdvajaju za promidzbu i jacanje branda, najjeftiniji i najjednostavniji je ovaj – natjeras ljude da svaki dan ljudi gledaju tvoj logotip. Procitaj malo o skrivenim porukama u promidzbi, o podsvjesnom utjecaju odradjene boje, fonta ili glazbe… Ne govorim o nekakvim teorijama zavjere ali cinjenica je da ce se, recimo, moj sin, od 4-5 god, ako svaki dan gleda Blizzardov logo na neki nacin povezati s tim logom ili brandom. (Ne igra jos njihove igre pa me nemoj shvatiti doslovno)… Marketing je mocna stvar, na faksu sam imao jedan rad o marketingu, subliminarnim porukama i opcenito promidzbi. Najzanimljiviji mi je upravo taj termin subliminarne poruke. Ako ti se da citati, evo jedan kratak tekst sa Wikipedie, bas ta istrazivanja su bila temelj i mog rada – ne Wikipeda, nego ovaj slucaj : Godine 1957. istraživač marketinške znanosti i psiholog James Vicary za vrijeme prikazivanja filma „Piknik“ u jednom od kina u New Jerseyu proveo je jedan od najpoznatijih eksperimenata ove vrste. Svakih 5 sekundi na platnu su se pojavljivale riječi: Gladan?, Jedi kokice i „Pij Coca-Colu. Poruke su bile vješto skrivene unutar projekcije filma, a trajale su samo 0.003 sekundi. Prodaja kokica u toj kino dvorani povećala se za 57.8 %, a Coca-Cole za 18.1 %. Eksperiment je nazvan „Invisible comercial“. Kada je covjek svjestan ovakve stvari i koliko se sve skupa moze iskoristiti kako bi se povecala prodaja, shvati da nije cudno to sto je Blizzard napravio, cudno je sto to nije napravio i Valve 😀

  • SStrider

    26.03.2017 - 05:12

    Zamislite da je Steam u stvari Valve App i Origin EA App,zvuci glupo je l’ da? Naravno,postoji razlog zasto su promenili ime,a cisto da su zeleli i da im je Battle.net postalo glupo i da aplikaciju nazovu po njihovom imenu bas i ne zvuci kao odluka koju su doneli cisto onako

    • afaron

      @SStrider, 26.03.2017 - 11:22

      Ali steam i origin nude igre raznih proizvođača, a Blizzard app nudi samo Blizzard igre, zato ima više smisla.

    • Duanador

      @afaron, 26.03.2017 - 22:01

      Od koih to Proizvodjaca sve nudi Origin sem EA ?

    • afaron

      @Duanador, 27.03.2017 - 10:04

      Većinom su to firme u vlasništvu EA, ili njihovi partneri. Ali ima ih dosta i ne zovu se “EA”, npr.: Crytek, Bioware, Respawn Entertainment, Big Huge Games, itd..

      A ovo je puna lista developera koja radi igre na Blizzard app-u: Blizzard.

  • Brinko

    26.03.2017 - 11:20

    Vratite battle.net

    • afaron

      @Brinko, 26.03.2017 - 11:25

      zašto ikoga boli briga kako se aplikacija zove?

  • Ki-ya Karate Monster

    26.03.2017 - 11:40

    MORE LIKE BOTTLENECK

    • Ki-ya Karate Monster

      @Ki-ya Karate Monster, 26.03.2017 - 11:41

      samo se šalim volim diablo 3 i baš sam napravio HORSEY crusader… and im having fun—

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?