HCL.HR

Besplatna pucačina Dirty Bomb ostaje bez podrške svojih tvoraca

Zoran Žalac 20.10.2018.   •   2 komentara


Relativno popularna multiplayer pucačina Dirty Bomb financijski više nije isplativa pa će sav daljnji razvoj i podrška biti zaustavljeni.

Dirty Bomb je F2P igra koja je od 2015. godine zabavljala manju grupu igrača na Steamu. U najboljim trenucima znalo se na serverima naći skoro 13 tisuća ljudi, ali se taj broj počeo smanjivati još od sredine 2016. Ove godine prosječan broj igrača na mjesečnoj bazi pao je ispod tisuću, što je za tvorce Dirty Bomba značilo da moraju “dići sidro”.

Splash Damage tako je obznanio da Dirty Bomb više neće imati njihovu podršku jer im to financijski nije isplativo. Igra će ovih tjedana dobiti svoje zadnje ažuriranje, a nakon toga više neće vidjeti nove sadržaje ni popravke. Doduše, serveri će i dalje biti aktivni za sve one koji budu željeli zaigrati ovu pucačinu, ali je pitanje do kada će trajati i hoće li nakon ovoga još više igrača napustiti Dirty Bomb.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • Luka 6c

    20.10.2018 - 20:28

    Dirty Bomb sam igrao od početka i igrica je stvarno jedna od zanimljivijih besplatnih pucačina. Nemate klase nego “plaćenike” svaki sa svojim jedinstvenim setom vještina. Dobro je igra izbalansirana, ako je neki merch i bio prejak kada je uveden vrlo brzo bi ga popravili. Mape su super i bile su objective-based. Imali su solidan sistem mikrotransakcija koji se bazirao na skinovima. Problem igre je bio izostanak marketinga. Igru nitko nigdje nije vidio niti čuo. Također anticheat je bio fkt loš. Ugl glavni problem im je po meni nedostatak kontakta sa gaming zajednicom. Nakon dolaska Fortnite-a igra je doslovno propala. Preko noći. Iskreno mi je žao kaj je ostala bez podrške i kaj uskoro neće biti za jedan server napunit jer je, ne samo da je imala potencijal, nego je bila dobro razrađena igra. Al eto – marketing. Igra je bila early access 3 godine. Realno je u 3 godine samo dodavala plaćenike tako da realno je bila gotova vrlo rano. U 2018. je kao “završena” i ngdje nikakve vijesti o tom. fkt tuga…

  • ShadowGamerHD

    21.10.2018 - 10:06

    Kada smo vidjeli da joj ponestaje igrača , kontaktirali smo sve moguće youtubere kao hcl.hr kako bi snimili video i mozda privukli igraće , niko od njih vjerovatno nije ni vidio zamolbu, a u Hcl.hr su tad bili malo natrpani dani , bili su neki sajmovi pa klipovi unaprijed, strani youtuberi nisu ni htjeli pogledat bez promocije kao ni neki sa naše scene, Tužna priča igrice koja je kao f2P bez P2W bila kvalitete overwatcha i drugih herobased fps , nadajmo se da ce u buducnosti nesto se dogoditi pa ce se developeri vratiti da probude igru ;(

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?