HCL.HR

Besplatno se dijeli stara svemirska igra Freespace 2

Zoran Žalac 25.09.2019.   •   4 komentara


GOG.com trenutno ima međuplanetarnu rasprodaju igara svemirske tematike, a tim povodom dijele i besplatni primjerak stare SF simulacije Freespace 2.

Čovjek bi pomislio da je igra zvana Freespace 2 besplatna i drugih bi dana bio u krivu. No, ne i danas, jer Freespace 2 možete slobodno preuzeti bez da za njega išta platite. Ova simulacija borbe u svemiru, koja datira još iz 1999., besplatno se dijeli na GOG.com sve do petka, 27. 9. , poslijepodne. Jednom kada ju dodate u svoju kolekciju, vaša je za sva vremena.

Naravno, postoji razlog zašto GOG.com dijeli baš ovu igru. U tom je dućanu trenutno u tijeku “Interstellar Sale” – akcija u sklopu koje su snižene cijene brojim igrama svemirske tematike. Ponudu većinom čine stariji naslovi koji se prodaju za sitniš – tek nešto više od jednog eura. No, ima i modernijih naslova, poput Stellarisa, kojega možete nabaviti za četiri puta manju cijenu. Kompletnu ponudu možete pogledati ovdje.

Označeno sa:

Komentari (4)

  • Saren

    25.09.2019 - 23:02

    I ja cekam to, dan danas meni jedna od najdrazih sci-fi igara.

    • Saren

      @Saren, 26.09.2019 - 13:38

      Ha jedino privatni serveri koliko mi je bilo poznato su bili zivi, e sad dali ima jos ekipe koja igra neznam, ali mislim da da. Vidim da modova i dalje ima sto znaci da netko ipak nesto radi po tom pitanju, a i vidim da ljudi pitaju GOG kad ce kod njih. A posto GOG obicno uvijek slusa ako nije neki teski problem sa igrom (kao prava il sto vec od firme koja je il ugasena il sto vec) uglavnom dovedu igru. Tako da se mozemo nadati.

    • Saren

      @Saren, 26.09.2019 - 18:15

      Za remaster se slazem drage volje bih ga uzeo 😀 Ali eto, dobili smo i nastavak jako stare igre Homeworld koja je takodjer remaster dozivjela, pa tko zna. Da, MS-ov studio je stajao iza izrade igre, e sad znajuci njih to ili moze il nece biti problem za dobivanje prava na prodaju igre GOG-u. Zavisno koliko love traze. Makar vidim da postoje siteovi gdje se igru karakterizira kao abandoware, tj. igru koja ili zbog nestanka razvojnog tima, prava ili cega vec tehnicki ne pripada nikome. Zbog toga recimo tesko da ce GOG ikad prodavati meni neprezaljeni Star Trek Elite Force 1 i 2, posto ga ja radio Raven Software u suradnji sa Paramount Pictures-om i Activision-om.

  • Mrfloyd

    27.09.2019 - 18:13

    Samo 4 godine nakon Wing Commandera 3, a toliko bolja kao da je 10 godina razlike.
    WC serijal sam obožavao, a onda je došlo ovo čudo…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?