HCL.HR

Blizzard je “podvio rep”, kažnjenom igraču Hearthstonea vratili novac i smanjili suspezniju

Zoran Žalac 12.10.2019.   •   6 komentara   •   Industrija videoigara, Zanimljivosti


Predsjednik Blizzarda obratio se danas zajednici fanova koja je izrazila nezadovoljstvo zbog nedavnog kažnjavanja igrača na Hearthstone turniru.

Gotovo tjedan dana nakon što su izazvali veliko nezadovoljstvo svojih fanova, u Blizzardu su konačno poslali službeno priopćenje o kažnjavanju igrača koji je u javnom prijenosu uzviknuo “Oslobodimo Hong Kong”.

Predsjednik Blizzarda J. Allen Brack poručio je kako je nakon pomnog razmatranja slučaja zaključeno da je kazna za igrača pod nadimkom blitzchung ipak bila pretjerana. Samim time, odlučili su mu vratiti sav novac koji je osvojio na turnirima ove sezone. Međutim, kazna u obliku suspenzije ipak ostaje, samo je smanjena – s godinu dana na šest mjeseci zabrane sudjelovanja na Hearthstone turnirima. Isto vrijedi i za komentatore koji će također biti suspendirani na pola godine.

Premda neki ni to neće vidjeti kao pravdu, predsjednik Blizzarda objasnio je zašto moraju tako postupiti. Kako kaže, problem nije nastao u tome što je rečeno, nego gdje je i kada je rečeno. Službeni prijenos sa esports turnira nije prostor za isticanje vlastitih pogleda na svijet – događaj je fokusiran na igru i na tome treba i ostati.

Blizzardov predsjednik također uvjerava publiku da poveznice tvrtke s Kinom ni na koji način nisu imale utjecaja na njihovu odluku o sankcioniranju igrača. Navodi kako bi isti protokol bio i da je neki kineski igrač u javnom prijenosu izjavio nešto protiv Hong Konga.

Zanimljivo je, doduše, kako objašnjavaju svoju procjenu kazne za blitzchunga. Kako kažu, donošenje odluke o kazni bilo je ishitreno te su kasnije shvatili da u obzir nisu uzeli važno pravilo: fair play iliti pošteno igranje. A s obzirom da je blitzchung na turniru igrao po pravilima, odlučili su mu vratiti novčanu nagradu.

Gledajući prema naprijed, u Blizzardu ne planiraju promijeniti svoj stav nego će i dalje raditi na tome da turnire i prijenose zadrže usmjerenima na samu igru. Kako kažu, njihove igre ne smiju postati platforma za podjele oko društvenih ili političkih pogleda.

Označeno sa:

Komentari (6)

  • SeaNN

    12.10.2019 - 12:55

    Hahaha a sada ekipa iz hong konga koristi likove iz overwatcha u prodvijedima da kina bana overwatch. Kako bi bilo lijepo da ih karma malo posijeti.

    • HoYack

      @SeaNN, 12.10.2019 - 14:37

      Već su povukli neke Mei figure iz prodaje sa svojeg Gear Storea. Ali opet, valjda ima dosta drugih Mei figurica koje su još uvijek u prodaji, pa je možda i slučajnost.

  • Wolfensteiner

    12.10.2019 - 15:59

    A bolesnog drustva majko mila….

    • Petar Marjolovic

      @Wolfensteiner, 12.10.2019 - 16:23

      Hong Kong ili Blizzard?

    • Wolfensteiner

      @Petar Marjolovic, 13.10.2019 - 10:56

      A blizzard kralju,ameri opcenito…

    • Petar Marjolovic

      @Wolfensteiner, 13.10.2019 - 11:45

      A šta ja znam, ali prema Blizzardu baš nemam neko mišljenje ali po pitanju amera nije baš da ih volim. I pritom ne mislim na narod nego na zločince u vlasti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?