HCL.HR

Blizzard želi da više žena radi na njihovim igrama

Petra Rukav 12.08.2017.   •   10 komentara   •   Zanimljivosti


Predsjednik Blizzarda, Mike Morhaime, trenutno se bavi podizanjem prosjeka ženskih zaposlenika u njegovom studiju, a nakon toga na red dolaze nedovoljno zastupljene manjinske skupine.

blizzard heroji

Sudeći prema internom dopisu koji je stigao do ruku Kotakua, predsjednika Blizzarda, Mikea Morhaimea, brine što od sveukupnog broja zaposlenika u njegovoj tvrtki žene čini svega 21%. Naime, Morhaime bi volio da se taj omjer poboljša u korist žena. Drugim riječima, predsjednik Blizzarda želi da više žena radi na njegovim igrama.

Da bi svoj naum odista ostvario, Blizzard je pokrenuo kampanju „global diversity and inclusion initiative“ koji će u prvom redu zapošljavati više žena i trenutno podzastupljenih manjinskih skupina. Naime, žene u većem broju napuštaju studio nego što to čine muškarci pa Morhaime planira poboljšati radno okruženje svojim zaposlenicama, ali i manjinama, da se takvo što u budućnosti izbjegne.

Povrh toga, Blizzard se izjasnio da ne misli zaposliti neki određen broj ženskih osoba, no namjerava raditi sa skupinama poput “Girls Who Code” kako bi pronašli više kandidatkinja i poboljšali vlastitu metodu zapošljavanja.

Mislite li da je takav način zapošljavanja pravedan ili se na taj način netko ipak diskriminira?

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • vragec25cro

    12.08.2017 - 14:34

    Trebaju oni brinuti da se prebace na neki bolji engine,da rade teže igre,i da napokon naprave neku zahtjevnu i zanimljivu igru.

    • Kyatso

      @vragec25cro, 13.08.2017 - 11:23

      Mozda im nisu cilj “teske” igrice.vec optimizirane.Primjer overwatch:stil grafike nece zastarjeti jer je cartoonish a jako je optimizirana i mozes ju vrtjeti na grafi staroj 7-8 godina.

    • vragec25cro

      @Kyatso, 13.08.2017 - 17:32

      Pa u današnje vrijeme večina igra optimizirana i to nije samo od bliza eskluziva 🙂

  • PrydaCro

    12.08.2017 - 15:22

    Tipicna propaganda i gluposti nisam protiv toga da zene rade dapace al sere mi se vise od feministkinja, manjina snow flake generacije politicke korektnosti i svi tih gluposti jer su gluposti. Svi se vrijedjaju zbog neceg svi su super tolerantni a jedino ko bi se trebao zaliti je pusta sirotinja ali oni sute ima ovi drugi koji je puno manje ali su zato veoma glasni.

  • Negan

    12.08.2017 - 16:20

    To bi trebala jedna apsolutno normalna stvar. Na to se nebi trebalo gledati kao na nesto sto mora tako biti i sto treba forsirati. Podrzavam prava zena, rasnih manjina, LGBT populacije… ali neke stvari su suvisne i sto vise ih se stavlja pod zub medija to vise im se pripisuje nekakva drustvena stigma i opce nezadovoljstvo vecine. Budi covjek i postuj drugog covjeka, to je sva mudrost i sve drugo je nasilna propaganda i budalastina.

  • Daky101

    12.08.2017 - 17:52

    Treba gledati tko je najbolji u poslu za pozicije koje traže, a ne što ima među nogama, koje je boje kože ili koje je vjere.

  • BoneDigger

    12.08.2017 - 20:39

    SJW bullshit

  • R3surge

    13.08.2017 - 05:22

    Zaposlite što više pederčine. Igre će vam buti vrhunske. Idioti! Unazad 20 godina taj pederluk i feminizam jebe u zdrav mozak. Dok sam živ 90% zaposlenika će biti pederčine i lezbe i transići i sve. Nije ni čudo da u CODWW2 žena nosi panzerfaust i vozi tenkove.

    Jebote svijet evoluira unazad. Ne unaprijed (facepalm)

  • L3gi0naR

    13.08.2017 - 06:59

    Feministička propaganda i pokret za jednakost.Gadi mi se ovaj svijet.

  • Negan

    13.08.2017 - 23:34

    Ljudi moji retardirani ste u picku mater, a i onaj koji dozvoljava takve komentare.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?