HCL.HR

Istraživanje je pokazalo da Britanci više vole igrati nogomet u videoigrama nego u stvarnosti

Zoran Žalac 09.08.2018.   •   8 komentara   •   Esport, Zanimljivosti


Nogomet je najpopularniji sport u Velikoj Britaniji. No, iznenađujuće velik uzorak ljudi preferira ga igrati u virtualnom obliku nego u stvarnosti.

Engleski teleoperater Plusnet nedavno se bacio u istraživanje tržišta, a jedno od pitanja koje su postavili svojim korisnicima bilo je preferiraju li igranje virtualnog nogometa (u obliku videoigara) ili igranje stvarnog nogometa. U njihovoj anketi sudjelovalo je tisuću ispitanika, od čega je 72% izjavilo da više voli igrati nogomet iz udobnosti svoje fotelje, odnosno kauča ili nekog drugog dupepodmetača naslonjača.

Od ukupnog broja ispitanika, njih 32% vjeruje da im bolje ide igranje nogometnih videoigara od igranja stvarnog nogometa. 63% ispitanika izjavilo je kako preferira igranje nogometnih videoigara od gledanja prijenosa nogometne utakmice, a 61% ispitanika više voli igrati nogometne videoigre nego gledati utakmice uživo, na stadionu. Najčešća obrazloženja zašto preferiraju igranje videoigara od bavljenja stvarnim sportom nalaze se u odgovorima “jer je zabavnije” i “jer mogu igrati s omiljenim sportašima”.

61% ispitanika podržava ulaganja nogometnih klubova u esports ekipe i njihova natjecanja. 69% ispitanika je izjavilo da bi bili voljni navijati za svoje sunarodnjake na esports natjecanjima u nogometnim videoigrama.

Na uzorku od tisuću ispitanika bilo je 46% muškaraca te 54% žena.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • Smoolex

    09.08.2018 - 21:24

    Pa se čude kako to kolijevka nogometa gubi od plemena sa balkana, a kreaciju i nepredvidivost u nogometnoj igri razvijaš po školskim terenima do 14-e godine. Poslije dolaze tehnika i geometrija igre.

    • Tommygun

      @Smoolex, 09.08.2018 - 23:01

      Pa nije ni da su nasa igralista krcata…sjecam se ko klinac ,da smo stajali u redu i gledali starije decke kako igraju,tek kad bi se oni naigrali ,onda bi mi dosli na red..

    • Smoolex

      @Tommygun, 10.08.2018 - 11:24

      Imaš tri možebitna razloga, manje djece, manje se igra ili ima više igrališta.

    • movie

      @Smoolex, 10.08.2018 - 16:33

      Samo je jedan razlog a to je prioritet. Današnja djeca imaju neke druge prioritete. Sjećam se nekada a to je bilo jako davno kada smo igrali košaricu tri na tri. Izgubiš tekmu i možeš sjesti i plakati jer je znalo biti po 20 trojki na igralištu koje su čekale red za igru. Danas prolazim i gledam kako koš zjapi parazan jer se više ne mogu naći dvije trojke. Ista stvar je s nogometom. Svaka ulica u naselju je imala svoju momčad i cijelu godinu smo igrali ligu. Danas u cijelom naselju ne možeš složiti jednu momčad. Ima djece, ne kao prije ali opet nesrazmjer je velik a razlog jednostavan. Današnju djecu pale neke druge stvari. Kao klinac sam imao samo dvije želje. Adidasovu trenirku i čuvene universal tenisice. Tko je to imao bio je glavna faca. Koga danas s time možeš impresionirati? Današnja djeca imaju sve no nemaju taj prirodni nagon da bi stali na teren i pokazali da su bolji od onog drugog. Ravnodušna su i jebe im se za sve jer na kraju krajeva, sve će tata kupiti. Nismo imali puno ali smo imali bogatije djetinjstvo. Bar tako mislim gledajući ovu današnju djecu. Nikakav mobitel, motor ili PS4 mi ne može zamijeniti one sate i dane provedene na igralištu, onu rupu na džonu ternisica ili onu rupu na koljenu trenirke te mamin pogled kada bi takav došao doma…

    • MaliMicek

      @movie, 10.08.2018 - 17:05

      Care potpisujem od riječi do riječi. Živim odmah pored školskog igrališta od OŠ. KOje je itekako uređeno ima nekoliko terena i reflektore. Zjapi prazno vecinu vremena. A nekoc. Čekaš starije da se maknu da bi dosao na red.

    • Tommygun

      @movie, 10.08.2018 - 21:52

      Eto,covijek lijepo objasnio…

  • AdvCool

    09.08.2018 - 21:32

    It’s coming home, it’s coming, football’s coming home……Something in between = HRVATSKA

  • Apocalypse4987

    10.08.2018 - 08:44

    Ovo je malo poražavajuće :/

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?