HCL.HR

Britanska vlada od proizvođača igara zatražila pomoć u borbi protiv pandemije koronavirusa

Zoran Žalac 06.04.2020.   •   2 komentara   •   Industrija videoigara


Britansko ministarstvo kulture, medija i sporta u suradnji s proizvođačima igara pokrenulo je virtualnu kampanju u kojoj se igrači pozivaju da ostanu u kućama.

Prošlog su tjedna odabrane videoigre počele igrače informirati o pandemiji koronavirusa i važnosti društvenog distanciranja. Od danas se taj broj igara povećava jer je Ministarstvo kulture, medija i sporta u Velikoj Britaniji sklopilo partnerstvo s vodećim proizvođačima igara na tom području. Codemasters, Rebellion Developments i Activision Blizzard neke su od kompanija koje će u svoje igre ubaciti poruke igračima da ostanu doma kako bi spasili živote.

Te će se poruke pojavljivati na različitim mjestima u igrama. Primjerice, u DiRT Rallyu 2.0 vidjet će se na početku utrke na mjestu gdje se inače nalaze druge promidžbene poruke. Osim u DiRT-u, poruka “Stay Home, Save Lives” vidjet će se još i u igrama kao što su Sniper Elite 4, Candy Crush Saga i Farm Heroes Saga. Doduše, neće ih vidjeti svi igrači već samo oni na području Velike Britanije.

Situacija s koronavirusom u Velikoj Britaniji za sada nije pod kontrolom. To je trenutno osma zemlja po količini zabilježenih slučajeva oboljelih (više od 48 tisuća), a među njima je i sam premijer.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • chocobo_047

    06.04.2020 - 18:31

    Ne volim igrati utrke. Počeo sam DS početkom veljače, dakle prije nego je pandemija došla u Hrvatsku i još ga igram. Trenutno sam u šestome poglavlju. Preporučio bih je, dajte šansu igri i možda vam se svidi😃

  • almoustevil665

    06.04.2020 - 19:06

    Slaba im akcija,nek podele koju igru besplatno,ovako će malo uspeha imati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?