HCL.HR

Budućnost Trine serijala sada je upitna

Zoran Žalac 25.08.2015.   •   0 komentara


Fanovima serijala Trine 3 nije sjeo baš najbolje zbog super kratkog trajanja i nedovršene priče. Developer se ispričao zbog toga i potužio kako serijal možda više nema budućnosti.

Kao što ste u našim video komentarima mogli vidjeti – novoizašli Trine 3: The Artifacts of Power izgleda prelijepo u svom 3D svijetu. Međutim, tu je ljepotu nečime trebalo i platiti – više o tome reći ćemo vam u našoj recenziji, no za potrebe ove vijesti spomenut ćemo trošak od 5,4 milijuna dolara za razvoj igre. To je, inače, trostruko više novca nego je bilo potrebno za razvoj Trinea 2.

Samim time, negdje se moralo rezati, a rezalo se na dužini igre pa iz nje možete izvući maksimalno sedam do osam sati. Bez obzira na to, ako vas zanima priča, i tu slijedi razočaranje jer ona u trojci završava cliffhangerom – i to onim koji se možda nikada neće ni nastaviti.

Naime, negativne reakcije fanova i prilično loša medijska pokrivenost igre rezultirali su time da serijal, po riječima njegovih tvoraca, možda više nema budućnost. Sve sada ovisi o prodaji igre, kojoj u prilog ne ide nezadovoljstvo fanova na Steamu, s preko 200 negativnih recenzija. A kako developer Frozenbyte više nema financijskih sredstava ni za DLC proširenja, nije za očekivati da će igra biti išta duža od prosječnih šest sati.

Ostaje tek nada da će dodatne sadržaje ponuditi korisnički leveli, no za to opet treba postojati baza voljnih igrača – ono što Trine 3 u ovom trenutku nema jer za 22 eura prodaje dosta kratku avanturu.

Tvorci igre pak poručuju da su bili iskreni u Early Access periodu i dostavili ono što je i bilo obećano. Međutim, u isto vrijeme priznaju da su pokušali napraviti nešto previše ambiciozno i da se to pokazalo financijski nemoguće za njih.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?