HCL.HR

Capcom ne želi nastavke igara koje ne prodaju dva milijuna primjeraka

Patrik1717 09.10.2014.   •   6 komentara


Producent novijih Street Fighter igara otkrio je kako stvari funkcioniraju u Capcomu kada treba odlučiti hoće li neke igre dobiti svoje nastavke ili neće.

Producent Street Fighter IV igara i nadolazeće PS4 ekskluzive Deep Down, Yosinori Ono, u intervjuu za japanski magazin Famitsu otkrio je po kojem kriteriju Capcom diktira razvoj određenih projekata, ili točnije rečeno zašto igre poput Darkstalkersa, Capcom vs. SNK ili Street Fighter X Tekken neće dobiti svoje nastavke. Kako Ono navodi, glavni kriterij je brojka od dva milijuna prodanih primjeraka. Ako se igra proda u manjoj količini od toga – nastavak se jednostavno neće dogoditi.

„Na kraju dana postoje neki zidovi koje poslodavac ne može premostiti. Na primjer, ako igra ne proda preko dva milijuna kopija, moramo stati s bilo kakvim planovima za nastavak. A to znači da nismo bili dovoljno sposobni. I da sve što možemo napraviti poslije toga jest razmisliti o tom iskustvu, uzeti ono što možemo naučiti iz njega, i pokušati primijeniti tu lekciju na nekom drugom naslovu.“ – izjavio je Ono.

Nije ovo ništa iznenađujuće jer dobro znamo kako je industrija igara na kraju industrija u kojoj gotovo sve počiva na novcu. Ipak, brojka od dva milijuna primjeraka – pa čak i upola manje – većini je proizvođača nedokučiva, stoga je malo pretjerano da se njome eutanaziraju potencijalno kvalitetni serijali, primjerice Dragon’s Dogma.

Komentari (6)

 • Megakmica

  09.10.2014 - 17:42

  Da rade vrhunske igre prodavali bi i po 4 miljuna a ne da rade katastrofe,pogotovo zadnji Resi 6.

 • Emperor Ghaleon

  09.10.2014 - 18:26

  Kako su krenuli, za 7-8 godina će raditi štancati samo Street Fighter i Resident Evil. Nevjerovatno.

  • Emperor Ghaleon

   @Emperor Ghaleon, 09.10.2014 - 18:27

   (Argh, ignorirajte riječ 'raditi'. Nisam skužio na vrijeme, a ne može se editirati.)

 • buby8992

  09.10.2014 - 22:27

  Ako su toliko zabrinuti za prodajne rezultate zašto onda rade ekskluzive umjesto da stave igre na sve platforme kao što rade i svi drugi izdavači danas.Osim toga, Capcom bi trebao rimejkati neke od starih naslova poput Dino Crisisa, Onimushe i Breath of Firea.

 • vojnovic4

  10.10.2014 - 12:30

  Ja se nadan nastavku dragon's dogmi za svoj ps4
  Koliko se sijecam igra se prodala oko 3 mil primjerka

  • derp

   @vojnovic4, 11.10.2014 - 13:38

   Ja isto – igrica je zakon. Jedino sto bi mogli promijenit je da osoba s kojom zadnje pricas nije ljubavni interes (ozbiljno, ko je to smislio!?) i dodati mogucnost pravljenja jos pawnova…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!