HCL.HR

Capcom otkrio zlatnu koku u oživljavanju starih igara

Zoran Žalac 10.05.2015.   •   2 komentara


Vidjevši kako se Resident Evil HD Remaster dobro prodaje, u Capcomu su odlučili kako će ubuduće na tržište izbacivati još prerada starijih igara.

Capcom je ovih dana obznanio izvješće o zaradi u posljednjem kvartalu svoje fiskalne godine, a u njemu otkrio i neke planove za budućnost. Osim što se nadaju kako će prodati Street Fighter 5 u dva milijuna primjeraka, u Capcomu su voljni napumpati tržište s još nekoliko „remastera“ svojih starih hitova.

Rezultat je to dobre prodaje Resident Evil HD Remastera i DmC Definitive Editiona, a s obzirom da Capcomovim novim franšizama baš i ne ide tako bajno, ovim potezom pokušavaju izbjeći sudbinu SEGA-e i Konamija, koji više neće izbacivati igre za konzole.

Premda će ovo razveseliti fanove starijih Capcomovih igara, važno je naznačiti razliku između „Remastera“ i „Remakea“, jer eto – danas je i to potrebno. Ono što Capcom ima u planu jest prilagođeno portanje igara na nove platforme, uz nekoliko sitnijih unaprjeđenja i dodataka. Ne radi se tu, međutim, o preradama igara iz temelja, kako je to bio slučaj s Resident Evilom za GameCube platformu.

Smiješna stvar u tome jest što je Capcom već prebacio pola svojih hitova u HD. Aktualne konzole nemaju podršku za UHD iliti 4K, tako da mislimo kako više nećemo vidjeti Resident Evil 4, DMC 1-3 i slične. No zato su tu Onimusha i Dino Crisis. Valjda.

Komentari (2)

  • kuky90

    10.05.2015 - 18:36

    U volio bi da naprave sve ove stare RE naslove sa PS1 u HD kao i jedinicu. Samo nek rade jer meni su njihove starije igre bolje od novih.

  • Emperor Ghaleon

    10.05.2015 - 21:26

    Samo je pitanje vremena kada će izbaciti RE Zero HD. Ne kažem da je to loša stvar; Zero mi je jedan od dražih nastavaka. Valja napomenuti da je i trenutno sniženje na sve RE igre na PSN-u (ako niste znali), pa ugrabite dok se još nudi. ORC je 29,99 ako se ne varam.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?