HCL.HR

Capcom se nagodio u sporu zbog krađe fotografija

Josip Klanfar 11.02.2022.   •   1 komentara


Sredinom prošle godine, nizozemski redatelj i jedna dizajnerica su tužili Capcom za neovlašteno korištenje njihovih ruku djelo, a sada je priča dobila sporazumni epilog vezan za fotografije.

Sredinom prošle godine pisali smo kako je dizajnerica Judy Juracek tužila Capcom zbog neovlaštenog korištenja njezinih fotografija. Navela je preko 200 primjera gdje su se njene fotografije koristile u nekoliko Capcomovih igara, uključujući Resident Evil 4 i Devil May Cry.

Zapravo je sve počelo kada je jedan nizozemski redatelj optužio Capcom za plagiranje jednog čudovišta u najnovijem dijelu Resident Evila Village, a samo mjesec dana kasnije je Juracek podignula tužbu protiv japanske kompanije. Iako još ne znamo kakav je rasplet situacije oko slučaja vezanog za plagiranje čudovišta, epilog je dobila tužba dizajnerice Juracek. Naime, prije nekoliko dana je postignuta sporazumna nagodba pa je cijela pravna stvar završila izvan suda.

Podsjetimo, Juracek je tužila Capcom za neovlašteno korištenje najmanje 80 fotografija, a za to je tražena odšteta od 12 milijuna dolara. Koliko je dobila i koji su detalji ove sporazumne nagodbe, nije poznato, ali vjerujemo da je dogovor postignut na obostrano zadovoljstvo.

Označeno sa: ,

Komentari (1)

  • Cone3006

    11.02.2022 - 12:07

    Bas mi ih je zao

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?