HCL.HR

Capcom usporava igre PC igračima jer vole igrati s golim likovima

Zoran Žalac 13.01.2024.   •   9 komentara


Capcom je svojim starim igrama na PC platformi počeo dodavati novi sustav zaštite kako bi spriječio modificiranje istih. No, došlo je i do nuspojava.

Prije neka tri mjeseca u prezentaciji japanske tvrtke Capcom iskočila je izjava kako PC verzije igara mogu nanijeti štetu reputaciji samih igara i uvredu javnom redu i moralu zbog korisničkih modifikacija koje se stvaraju za njih. Naime, Capcomu smeta što igrači vole modificirati njihove igre, a pogotovo to što su najpopularnije modifikacije one koje do gole kože skidaju likove iz igara. Prvenstveno one ženske, ali ponekad i one muške.

Čini se kako su u Capcomu odlučili stati na kraj toj praksi, a ispaštati bi mogli svi PC igrači, uključujući i one koji ne skidaju golišave modifikacije.

Naime, igrači su primijetili da je Capcom nedavno ažurirao svoje stare igre na Steamu te im dodao zaštitu zvanu Enigma Protector. Softver je to koji štiti igre od varanja i modificiranja, ali u nekim slučajevima pogoršava izvođenje samih igara. Tako je Capcom ovih dana ažurirao 11 godina stari Resident Evil Revelations na PC-ju, nakon čega su igrači prijavili sporije izvođenje igre, nestabilnost i nemogućnost korištenja modifikacija.

Iz Capcoma su potom povukli ažuriranje s Enigma Protectorom, ali vjerojatno tek privremeno. Kako to obično biva, igrači su odmah sahranili pozitivnu ocjenu RE Revelationsa na Steamu.

Usput rečeno, na Nexus Modsu su za dotičnu igru najpopularniji modovi upravo oni kakve Capcom ne volil – gola Jill Valentine i Trainer za varanje u igri.

Komentari (9)

  • Darac83

    13.01.2024 - 10:55

    Joj dajte, puristi. Ljudi kupe igru nek se vesele s modovima…

  • Gebro_gaming891

    13.01.2024 - 11:28

    Ironično da to dolazi od developera koji su prije seksualizirali svoje ženske likove.

  • Lovac

    13.01.2024 - 11:49

    Često im igre imaju konzolaški FOV na PCu tako da bez modifikacija za kut vidljivosti mi ni jedan od RE7 na dalje (i remasteri) nisu igrivi.

    • Cro legend

      @Lovac, 14.01.2024 - 19:24

      RE8 je first person igra. Ne moze biti vise PC friendly nego sto je jeste

    • Cro legend

      @Lovac, 14.01.2024 - 19:26

      Btw, poceo sam igrati Alan Wake 2 i isto mi se ne svida FOV, tako da Capcom nije iznimka

  • Hadvar

    13.01.2024 - 12:57

    Koji moroni. Daj pustite ljude da igraju igru kako zele.

  • Gojko Knez

    13.01.2024 - 15:23

    Koliko sam čuo, ovo se desilo jer je neki genijalac na kompetitivnom streamu zaboravio ugasiti jedan takav mod. Japanci kakvi jesu su podivljali na takvu štetu reputaciji igre. A što kolega kaže isto, divlje je to od njih koji likove seksualiziraju do bola…

  • Dick Johnson

    13.01.2024 - 16:17

    Mislim ak sam kupil igru kaj njih boli kurac kaj ja radim ak je singleplayer i ne zaradujem.

  • Aldin219

    13.01.2024 - 18:51

    Ako iko misli da ovo “šteti” reputaciji, onda nema pojma o gaming zajednici. Uštogljeni korporativci odsjeceni od stvarnog svijeta

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?