HCL.HR

Nova CicuitMess uradi-sam konzola BIT dostupna je u prodaji diljem Hrvatske

PR 29.11.2023.   •   Tehnologija


U trgovačkim lancima diljem Hrvatske od sada se može pronaći nova uradi-sam konzola zvana BIT koja poučava o elektroničkim komponentama i osnovama programiranja.

Domaći proizvođač edukacijske tehnologije CircuitMess lansirao je novu i dosad cjenovno najpristupačniju kolekciju STEM igračaka, unutar koje se ističe igraća konzola BIT.

Iako imenovan po najosnovnijoj jedinici informacije u računarstvu i digitalnoj komunikaciji, BIT je puno više od toga jer poučava o raznim elektroničkim komponentama i osnovama programiranja te omogućava kreiranje vlastitih video igara.

Za razliku od prethodnih kompleksnijih CircuitMess uradi-sam igraćih konzola za čije je slaganje bilo potrebno korištenje lemilice, BIT je namijenjen potpunim STEM početnicima kako bi ih uveo u uzbudljiv svijet robotike i programiranja. Dolazi s tri predinstalirane igre te mogućnošću programiranja vlastitih igara uz pomoć CircuitMess uputa.

Ostatak STEM kolekcije uključuju Sparkly – uradi-sam robotski auto te devet Wacky robota koji podučavaju o osnovnim temama iz sfera robotike i elektronike. Za njihovo slaganje i korištenje nije potrebno predznanje te dolaze sa svim potrebnim alatima i detaljnim uputama na hrvatskom jeziku. Korisnicima su na raspolaganju i interaktivni online materijali koji im omogućuju stalno unaprjeđivanje vještina kroz igru.

BIT konzola i ostatak STEM kolekcije namijenjen je djeci školske dobi od sedme godine i nadalje. Trenutno su dostupni na svim boljim prodajnim mjestima, a preporučene maloprodajne cijene artikala iz kolekcije kreću se od 16,99 EUR nadalje.

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?