HCL.HR

Close to the Sun šalje nas na misteriozni brod Nikole Tesle

Pero Mlinar 24.08.2018.   •   2 komentara


Na Gamescomu je prikazan novi trailer za Close to The Sun, horor igru koja nas vodi u paralelnu verziju povijesti u kojoj je Nikola Tesla izgradio steampunk brod.

Close to the Sun je naslov koji estetikom i tematikom podsjeća na BioShock, a igra se poput Outlasta. Na Gamescomu je ovog tjedna dobio svoj drugi trailer koji može poslužiti kao kratki vodič za lokaciju koju ćemo posjetiti u igri talijanskog studija Storm in a Teacup.

U alternativnoj verziji stvarnosti, Nikola Tesla izgradio je krajem 19. stoljeća brod na koji je pozvao sve najveće umove svijeta kako bi tamo zajedno obitavali i radili na dobrobiti čovječanstva. U društvu najprobranijih on je odabrao biti vođa koji će usmjeravati njihove napore i koji će se pobrinuti se da stvari teku svojim tokom.

S mjestom koje je trebalo predstavljati vrhunac čovječanstva, međutim, nešto je pošlo po krivu te mi uskačemo u ulogu mlade novinarke Rose koja odlazi na brod kako bi istražila u čemu je stvar. Ako ste odigrali ijednu od od igara koje su poslužile kao očiti uzor Talijanima, onda već otprilike znate što vas čeka.

Close to the Sun odvest će nas u unutrašnjost Tesline arke, gdje ćemo nakon lagane šetnje kroz mračne koridore inspirirane estetikom art decoa, secesije i steampunka vrlo brzo saznati da se je na brodu dogodilo nešto mračno i krvavo. Kako je opće poznato da novinari nemaju instinkt za preživljavanje, umjesto da iz njega izađe po kratkom postupku, Rose će se uputiti u unutrašnjost broda u potragu za odgovorima.

Gameplay će biti standardan za ovaj “znatiželja je ubila mačku” tip igre – borbe neće biti, već će se od opasnosti koje vrebaju brodom moći samo bježati, skrivati ili ih nadmudriti (ako se osjećate posebno hrabro). Bit će potrebno rješavati zagonetke i općenito povezivati informacije na koje se nailazi prilikom istraživanja kako bi se napredovalo, ali i kako bi se dobila potpuna slika o samome mjestu i njegovoj prošlosti. Igra će naravno biti u prvome licu.

Close to the Sun već je pokupio neke nagrade, prvenstveno one vezane uz dizajn, a hoće li konačnom kvalitetom biti dosljedan prvotnim dojmovima saznat ćemo u prvom frtalju 2019. na Playstationu 4,Xboxu One i PC-u.

Označeno sa:

Komentari (2)

  • Apocalypse4987

    24.08.2018 - 22:22

    sviđa mi se sve osim ovog djela di se triba skrivat i nema borbe. Ne volim stealth, ne volim skrivanje, ja sam više onako guns blazing igrač, al opet obožavam art deco i steampunk okruženje. Šteta, al morat ću zaobić

  • goldfinger

    25.08.2018 - 09:59

    Čak i ne izgleda loše…Ali je i šteta da nema baš nikakvog fajta..Pa,taman da je i samo u stelt modu…

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?