HCL.HR

Commandos i Desperados dobivaju svoju piratsku alternativu – zove se Frigato: Shadows of the Caribbean

Zoran Žalac 30.05.2022.   •   3 komentara


Najavljena je nova taktička igra koja neodoljivo podsjeća na serijale Commandos i Desperados, a smještena je u zlatno doba gusara karipskog otočja.

Fascinantno je kako se žanr taktičkih igara u stvarnom vremenu (RTT) prilagođava različitim temama. Jedna od najpopularnijih igara tog tipa bila je WW2 RTT – Commandos: Beyond Enemy Lines. Ona je inspirirala western RTT – Desperados: Wanted Dead or Alive. A kasnije su se još pojavljivale RTT igre na temu Robina Hooda, prohibicije u Chicagu, te japanskih samuraja. Developer Mercat Games vidio je neiskorištenu priliku te upravo najavio piratski RTT naslov Frigato: Shadows of the Caribbean.

Premisa je ista kao i u svim drugim igrama ovog tipa. Kontroliramo bandu likova od kojih svaki ima set posebnih vještina. Neprijatelji su brojčano nadmoćni pa se ekipa mora šuljati i skrivati, napadati iz zasjede i sl. Samo je tematika drugačija pa ćemo ovdje ploviti po morima i otkrivati morske legende poput ukletih otoka, sirena i sl.

Jedna od potencijalno zanimljivih stvari koje Frigato obećava jest dinamično postavljanje težine prema igračevim akcijama. Primjerice, ako u misijama često eliminirate protivnike, za to će se pročuti pa će se protivnici bolje pripremiti u sljedećim misijama. Ako pak u startu odaberete izazovniji put skrivanja i tihog igranja, život bi vam mogao biti lakši u kasnijim misijama.

Frigato: Shadows of the Caribbean za sada je najavljen kao PC ekskluziva. Datum izlaska još nije poznat, ali je rečeno kako ćemo igru moći isprobati već sljedećeg mjeseca, kroz demo verziju koja će na Steamu biti objavljena 13. 6. 

Komentari (3)

  • KPsrna

    30.05.2022 - 15:37

    super su mi Desperadosi i ST, fali takvih igara, ova izgleda oke, mogli su se malo više potruditi oko animacija, da je bolji doživljaj kad nekog probodeš mačem il upucas u leđa..

  • SanKa

    31.05.2022 - 09:29

    e ovo mi se svidja…ostavio mladost na commandosu

    • butjer1010

      @SanKa, 31.05.2022 - 14:04

      Ja ne samo mladost, nego i zdravlje 🙂

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?