HCL.HR

Condor je kooperativna multiplayer igra po akcijskom naslovu Control

Stjepan Fikter 30.06.2021.   •   0 komentara   •   Industrija videoigara


Kodnog naziva Condor, nova igra smještena u svijetu Controla odvest će nas u kooperativne PvE bitke u kojima će sudjelovati do četvero igrača.

Suradnja razvojnog studija Remedy Entertainment i izdavača 505 Games nastavlja se i nakon Controla. Štoviše, nova igra kodnog naziva Condor bit će smještena u isti taj svijet iako je riječ o spin-off naslovu. No za razliku od Jesse i njezinih single-player avantura, Condor nas vodi u kooperativni PvE svijet za četvero igrača.

Baš poput bazne igre, Condor će koristiti Northlight engine pa nas ne bi začudilo kako ćemo kooperativno razbijati okruženje i bacati stvari na protivnike. Također je otkriveno kako će igra biti dostupna za PC, PlayStation 5 te za Xbox Series S|X, no kada točno ćemo moći to zaigrati nije poznato.

Tijekom predstavljanja igre otkriveno je i inicijalni budžet koji iznosi 25 milijuna eura što obuhvaća razvoj i marketing. Uz to, već sada se planiraju mikrotransakcije budući da izdavač 505 Games očekuje dugotrajni prihod od igre. Znači li to hoće li igra biti besplatna po izlasku, može se samo nagađati.

S druge strane, direktor Control franšize Mikael Kasurinen kaže: “Želimo stvoriti nešto zanimljivo, a opet poznato, nešto u što bilo tko od naših obožavatelja može uskočiti i osjećati se kao kod kuće. Zajedno.” Ono što je još posebno zanimljivo, uz najavu Condora otkriveno je kako će Control franšiza širiti s novim nastavkom koja će biti veća igra s većim budžetom.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?