HCL.HR

Crash Team Racing dobio je neslužbenu PC verziju s online multiplayerom

Zoran Žalac 03.06.2024.   •   6 komentara   •   Retro gaming, Zanimljivosti


Originalni Crash Team Racing s prvog PlayStationa napokon je dobio podršku za mrežni multiplayer i svojevrsnu PC verziju.

Crash Team Racing je serijal koji se nikada nije pojavio na PC platformi. Naravno, moglo se CTR igre emulirati, ali su neki fanovi htjeli i više od toga pa su uzeli stvari u svoje ruke. Nakon višegodišnjeg rada konačno je tako dovršen OnlineCTR projekt koji pretvara originalni Crash Team Racing u PC igru s podrškom za mrežni multiplayer.

Ova verzija Crash Team Racinga ima podršku za widescreen, igranje u 60 fps-a i utrkivanje do osmero igrača putem interneta. Nema ugrađenog matchmakinga, no zainteresirane igrače možete pronaći na pratećem Discord serveru.

Vjerojatno vam se obrva podigla na ovo i pitate se kako je moguće da je ovaj neslužbeni CRT port ugledao svjetlo dana. Ukratko, projekt je rađen principom obrnutog inženjeringa i tehnički rečeno nije dostupan kao samostalna igra. Da biste zaigrali OnlineCTR treba vam kopija Crash Team Racinga s PlayStation 1 konzole čiju BIN ili ISO datoteku šaljete na stranicu kao biste ju pretvorili u PC verziju koju potom možete preuzeti.

Tehnički gledano, na ovaj način kreatori projekta ne distribuiraju ništa iz same igre pa ih Activision kao vlasnik CTR franšize načelno ne može tužiti. Donekle u prilog tome ide i činjenica da se ovdje radi o originalnom CTR-u, a ne o preradi iz 2019. koji također nikada nije završila na PC platformi.

Komentari (6)

  • Samson

    03.06.2024 - 14:02

    Opaaa, hvala na obavijesti, idem probat!

  • Logicni

    03.06.2024 - 16:48

    Jao koliku ja zelju imam da ovo prebace na PC i da izadje na steamu. Pa kupio bih odma po punoj cijeni bez razmisljanja. Toliko sjecanja ove igrice jos sa PS1 dok se igralo protiv brata u multiplayeru. Ovu igru cekam vise na PCu nego neke triple A igre. Sanse su nikakve ali i dalje se tjesim…

    • Samson

      @Logicni, 03.06.2024 - 19:18

      Najblize ti je remaster za ps4/xbox

    • Logicni

      @Samson, 03.06.2024 - 20:38

      A znam al eto i dalje ima neka mala nada u meni da ce mozda jednog dana stici na PC. Uzeo bih bez razmisljanja i sebi i djevojci, ne mogu opisati koliko mi je zabavna bila dok sam bio dijete a siguran sam da bi i sada bilo tako.

  • d3x

    03.06.2024 - 20:47

    odigrao switch verziju na kompu bez problema

  • Arthur

    04.06.2024 - 11:56

    Legendarna igra koju sam nemilo tukao, a sada ju zaigram i na PS4 konzoli. Lagana za naučiti, ali teža za dobro usavršiti boost, u turn i prečace. Koliko je god dugo igram neke prečace i dalje ne mogu dobro izvesti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?