HCL.HR

Criterion radi odmak od trkaćih igara, stvara nešto potpuno novo

Renato Pedišić 16.04.2013.   •   0 komentara


Nakon što je opovrgnuo povezanost s rebootom NFS Undergrounda, Alex Ward iz Criteriona najavio je odmak od trkaćih serijala i igara te izrazio želju da napravi nešto potpuno novo.

Kada smo čuli kako Criterion ipak ne radi na rebootu Need for Speed Undergrounda ostali smo relativno hladni na takve vijesti, uzimajući zdravo za gotovo kako taj studio ionako vjerojatno radi na nekom drugom trkaćem naslovu. No, najnovija saznanja opovrgavaju i takva predviđanja o studiju kojega smo gotovo pa etiketirali kao racing-only proizvođača.

U seriji objava na Twitteru Alex Ward je napisao sljedeće: “Ovo je ono što želim da znate. Neki su ljudi vječito razočarani. Ništa ne mogu napraviti oko toga. Toliko tvitova traži novi Burnout. Jednako toliko tvitova traži novi NFS od nas. Isto tako i za Road Rash. I dok zbilja volim sve te igre, ja osobno ne radim ni na jednoj. Poslije desetljeća izrade trkaćih igara vrijeme je da napravimo nešto novo. Još je rano pa ne mogu ništa ‘najaviti’ ili o tome pričati. Što se tiče Burnouta – kad osjećaj bude dobar napravit ćemo još jedan. Mi smo kreativni ljudi.”

Iako nije u potpunosti nepoznata, gotovo je marginalizirana činjenica da Criterion nije radio samo na Burnoutu i Need for Speedu. Ne trebamo čak ići ni toliko daleko u prošlost da se sjetimo odličnog Blacka koji je izašao za PlayStation 2 i originalni Xbox, a tu su i igre poput AirBladea, DeepFightera, TrickStylea, Sorched Planeta i Sub Culturea. Dakle, Criterion definitivno ima podlogu u izradi igara drugih žanrova, a samo nam ostaje vidjeti koliko će njihov ne-trkaći proizvod biti dobar te hoće li dostići slavu koju ima, primjerice, jedan Burnout serijal.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?