HCL.HR

Croc 2 – krokodilske avanture

Zoran Žalac 30.06.2023.   •   4 komentara   •   Retro gaming


Na današnji dan prije 24 godine po prvoj PlayStation konzoli skakutao je virtualni krokodil Croc u potrazi za svojim roditeljima.

Prvi je PlayStation imao čitav niz životinjskih likova koji su osvojili srca mnogobrojne publike. Crash Bandicoot, Spyro, Gex, Bubsy, PaRappa Rappa i Croc bili su neki od njih. Upravo je ovaj zadnji prije 24 godine dobio svoju najpoznatiju igru u serijalu – Croc 2.

Nastavak 3D platformera iz 1997. koristio je tada ustaljenu strukturu. Bio je podijeljen na četiri sela i svako je na kraju imalo boss protivnika. Samo skakutanje po platformama povremeno je bilo isprekidano vozačkim dionicama, letenjem i sl. Skupljalo se kristale i slagalice, protivnike se udaralo repom, itd.

Croc 2 bio jedna od onih igara koje nisu pokupile visoke ocjene, ali je igračima ostala u lijepom sjećanju. Godinu dana nakon verzije za PlayStation igra je došla i na PC platformu. Nažalost, danas ju legalno nije moguće pronaći u digitalnom izdanju, no to bi se jednoga dana moglo promijeniti jer smo nedavno čuli glasine o potencijalnom remasteru

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (4)

  • seizure91

    30.06.2023 - 15:25

    Ovo smo na rockasu ekipa iz osnovnjaka u to vrijeme peglali uz pizzu i coca colu, slatkise, cips, svako 1 zivot ili level, kakva ljepsa vremena, hvala HCL sto ste me podsjetili na neka ljepsa vremena

  • JCD-Bionicman

    30.06.2023 - 17:37

    Jedna od najboljih starijih igara koje sam igrao!
    Leveli su odlični, muzika fenomenalna, svet i atmosfera su vrh itd… Od mene 10 od 10

  • Fumer

    30.06.2023 - 19:09

    mrzim ovu igru jer sam preloš u njoj XD

  • Old_Gam3r

    01.07.2023 - 08:08

    Sad kad gledam trailer sjetim se raznih levela. Znam da su bile teške odluke kakav upgrade kupiti za lovu u dućanu i da su bili nekakvi želei u tri boje koji bi dopustili da preskačeš određene prepreke.
    Igra ostala baš u dobrom sjećanju.
    I da bila je teška 😀

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?