HCL.HR

Dark Souls 2 – prvi detalji

ToxarE 17.12.2012.   •   7 komentara


Magazin Edge otkrio je prve detalje o nedavno najavljenom Dark Soulsu 2. Kako stvari sada stoje, igru vrlo vjerojatno nećemo zaigrati iduće godine.

Dark Souls 2 krenuo je u produkciju još u rujnu 2011. godine, na njemu radi značajno veći broj zaposlenika From Softwarea, a u ovom trenutku okvirno je dovršeno 25% igre. Drugim riječima, izvjesno je da Dark Souls 2 vjerojatno nećemo zaigrati tijekom 2013. godine. S druge strane, zanimljivo je kako će igra po riječima developera biti grafički konkurentna naslovima kao što su Star Wars 1313 i Watchdogs, i to na trenutnim konzolama (premda spomenute igre nismo vidjeli da se izvode na konzolama nego samo na PC-u).

Što se otprije spominjanog pojednostavljenja tiče, dva nova voditelja DS2 projekta uvjeravaju nas kako to ne znači da će igra biti lakša. Umjesto toga bit će samo pristupačnija. Primjerice, određeni koncepti u startu igre bit će ograničeni, te će se polako predstavljati igračima kako bi ih oni jednostavnije shvatili (primjerice, sustav frakcija ili Covenanta). Dobra je vijest što originalni tvorac serijala Hidetaka Miyazaki nije u potpunosti izoliran od razvojnog procesa igre već će ga aktivno nadgledati, istovremeno radeći na svom novom projektu.

Po pitanju noviteta, Dark Souls 2 donijet će novi morality sustav, sustav interakcije s frakcijama bit će ponešto izmijenjen, očekuje nas „unaprijeđena“ akcija u sasvim novom svijetu (namjerno nije otkriveno kojemu), te povratak na server-based multiplayer kakav smo imali još u prvom Demon Soulsu. Kao što je već najavljeno, Dark Souls 2 radi se za X360, PS3 i PC, a ako vam je prvi trailer za igru nekako promaknuo, pogledajte ga u nastavku.

Komentari (7)

  • PavleC

    17.12.2012 - 18:31

    Najbitnije je da poprave kontrole i menije, ovo govorim za pc verziju, jer su ovo 2 stvari koje su mi uzasno smetale.

    • HrBomb

      @PavleC, 17.12.2012 - 21:57

      da kontrole za pc verziju i menije definitivno treba promijenit…………….. ono je bilo katastrofalno ali igra je opet bila vrhunska

  • Resycler

    18.12.2012 - 12:06

    Kontrole na PC-u su bile identične onima s konzola i programeri nemaju tu što popravljati. Dark Souls je namjenjen igranju pomoču gamepada i svaki pokušaj korištenja tipkovnice nije mogao završiti nikako drugačije nego porukom; "You Died".

    • henokdot

      @Resycler, 18.12.2012 - 12:38

      Tako je Brate. Ja sam isto igrao s Gamepadom i kontrole su savršene pomoću njega

    • PavleC

      @Resycler, 18.12.2012 - 16:09

      Ja sam igrao na gamepadu.

  • nnnnn99

    18.12.2012 - 13:50

    Nisam igrala prvi dio tako da ne znam baš kakva je igra,ali pretpostavljam da će drugi dio biti bolji.Živi bili pa vidjeli.

  • Resycler

    18.12.2012 - 13:58

    U traileru su potvrđene verzije za PS3 i XBOX360. Nisam primjetio oznaku PC ili Widows verzije, pa se nadam da vaša objava da izlazi za PC nije samo neka glasina ili "bljezgaranje". HCL ne objavljuje nepotvrđene informacije, zar ne?

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?