HCL.HR

Dark Souls neće na mobilne uređaje zbog kontrola

nebel 24.12.2013.   •   2 komentara


Namco Bandai otkrio je kako bi volio vidjeti mobilnu igru Dark Souls serijala, ali da proizvođač From Software nije zainteresiran za nju zbog drugačijeg kontrolnog sustava.

Zamislite si situaciju da se najednom počnete derati i psovati u javnosti, svi okreću glavu prema vama, a vi samo igrate Dark Souls na nekom od mobilnih uređaja. E pa takvu situaciju priželjkivala je izdavačka kuća Namco Bandai. Naime, u nedavnom razgovoru za Digital Spy njihov direktor globalne strategije Alex Adjaj otkrio je sljedeće:

„Željeli bismo dovesti Dark Souls na mobilno tržište, ali to je veoma teško jer je ekipa u From Softwareu jako orijentirana na konzole. Trebalo bi dosta vremena da promjene mišljenje oko toga. Voditelji razvoja Dark Soulsa tako kažu da ne žele raditi mobilne verzije jer bi morali mijenjati sustav kontrola te da to onda više ne bi bio Dark Souls.“

Dakle, za sada ništa od mobilnih inačica, ali jednog dana – tko zna. Ni PC verzija prvog Dark Soulsa nije bila u interesu razvojnog tima, ali se ipak dogodila – makar i s traljavo odrađenom podrškom za kontrole mišem i tipkovnicom.

Komentari (2)

  • Daky101

    24.12.2013 - 13:11

    Nisam igrao Dark souls,ali mislim da su pametni ljudi.
    Ti svi portovi na mobitele su čisto smeće.

  • Adam Jensen

    24.12.2013 - 17:43

    Da bi je izbacili za mobilne morali bi ga pojednostavit maksimalno i napravit checkpoint na svakih 10—15 min i to već više ne bi bio Dark Souls. Koji će nam vrag nešto što samo nosi isto ime ako mu je bit totalno drugačija.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?