HCL.HR

Deck13 otkrio Project RPG

Zoran Žalac 05.04.2012.   •   0 komentara


Njemački studio Deck13 otkrio je kako trenutno radi na zanimljivom novom RPG naslovu u suradnji s bivšim producentom The Witchera.

Project RPG radni je naziv nove igre njemačkog razvojnog tima Deck13 (Jack Keane, Venetica). Kao što samo ime sugerira, radi se o RPG igri koju bismo trebali zaigrati iduće godine na PC-u te X360 te PS3 konzolama.

Igra donosi unikatan svijet podijeljen na dva različita dijela. Zanimljivo je i kako je razdijeljen – naime, veliku planinu između dvije regije čine posmrtni ostatci božanstva koje je umrlo prije točno tisuću godina od aktualnog vremenskog okvira u igri. Igrač će, dakako, posjetiti obje regije i suočiti se s njihovim različitim filozofijama, te će u konačnici morati odabrati svoju ideologiju, a time i stranu kojoj će se prikloniti.

Project RPG uvelike će se fokusirati na borbu koja je po riječima developera inspirirana Dark Soulsom, Kingdoms of Amalurom te Batman Arkham Cityem. Drugim riječima, bit će to borbeni sustav s dubinom, ali jedan za čije svladavanje neće trebati neke napredne vještine.

Taj element čini se kao popriličan izazov za tim koji je tek prije nekoliko godina krenuo u nešto dinamičnije žanrove, no zanimljivo je kako im u razvoju igre pomaže nekadašnji član CD Projekta, odnosno producent dosadašnjih The Witcher igara – Tomasz Gop. Dotični je po izlasku Witchera 2 prešao u kompaniju City Interactive, a upravo je ona odlučila financirati razvoj Project RPG-a.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?