HCL.HR

Developer Spec Ops: The Linea: nastavak nije vjerojatan

Renato Pedišić 23.07.2014.   •   4 komentara


Yager Development, njemački studio zaslužan za iznenađujuće dobar Spec Ops: The Line, u intervjuu za njemački Gamestar bacio je novo svjetlo na njihovu najslavniju igru.

Spec Ops: The Line pamtimo kao vrlo dobar naslov intrigantne i neobične priče. Upravo je to bio jedan od glavnih razloga da na našem Zlatnom Dabru 2012. godine Spec Ops: The Line osvojio srebro u kategoriji najboljeg TPS-a te broncu u kategoriji najvećeg iznenađenja godine.

I dok smo mi uživali preporučivati taj naslov svima i svakome, Yager Development bi očito volio da smo radili nešto sasvim drugačije. Na taj nas zaključak navodi intervju koji je poznati developer dao za Gamestar.de.

Timo Ullman, voditelj The Line projekta, za taj je portal izjavio kako njegov studio više nikada neće raditi na jednoj vojnoj pucačini, što naravno isključuje mogućnost pojave nastavka Spec Ops: The Linea, barem iz radionice tog njemačkog studija. Svoju je odluku objasnio na sljedeći način:

“Ako se ne možete natjecati s onim velikima, rizik je prevelik. Tržište za ‘pametne’, odnosno ‘intelektualne’ igre je malena niša. Gotovo elitistička”.

Mathias Wiese, voditelj art odjeljka, je pak upozorio na to kako raditi igru kao što je Spec Ops: The Line nije uopće zabavno: “Možete samo zamisliti na kakav smo se materijal morali referirati [za igru kao što je Spec Ops]. To nije zabavno. Vrlo ste sretni kada možete raditi na nečemu drugom poslije toga”.

Ako vam nije jasno o čemu gospodin Wiese priča, podsjećamo vas kako je Spec Ops: The Line po izlasku šokirao mnoge svojim eksplicitnim scenama brutalnosti i ratnih stradanja. Wiese se kao vođa dizajnerskog odjeljka Yagera sigurno nije zabavio gledajući slike pravih stradanja iz kojih je kasnije morao izvući “najbolje” za svoju igru.

Bilo kako bilo, Yager Development je očito odlučio krenuti dalje i svoje kreativne snage upregnuti u nešto novo i drugačije. Za 2015. godinu nam pripremaju dva nova projekta – Dead Island 2 te Dreadnought, sci-fi igru u kojoj ćemo se boriti golemim svemirskim brodovima. Želimo im puno sreće i manje muke pri izradi te dvije igre, budući da su sa Spec Ops: The Line dokazali kako mogu isporučiti proizvod zavidne kvalitete.

Komentari (4)

 • trulex

  23.07.2014 - 18:38

  Šteta, dobra psiho-story igra.

 • goldfinger

  23.07.2014 - 19:41

  Dobar je bio Spec Ops…Nek im je sa srećom..

 • MorskiVuk

  23.07.2014 - 20:09

  Iznenađujuće dobar naslov

 • markogal

  24.07.2014 - 15:26

  steta bio sam uzivao

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!