HCL.HR

Diablo Immortal zabranjen je u nekim zemljama, zbog vražjih lootboxa

Zoran Žalac 27.05.2022.   •   4 komentara


Diablo Immortal dostupan je za preload u verziji za PC, ali ne u svim europskim zemljama. Nizozemska i Belgija zabranile su igru zbog kontroverznih loot box sustava.

Svi korisnici platforme Battle.net na PC-ju od sada mogu početi s preuzimanjem igre Diablo Immortal. Sama igra bit će lansirana idućeg tjedna, 2. 6. u 19 sati po našem vremenu, no ako imate sporiji internet nije loša ideja već sada krenuti sa skidanjem jer igra teži 26,8 gigabajta. Nije puno, ali nije baš ni sitnica.

E sad, Diablo Immortal je besplatna igra, što znači da će imati neke alternativne sustave monetizacije sadržaja. Ne zna se još koliko će ti sustavi točno utjecati na gameplay, no očito su dovoljno sporni da igra neće biti dostupna na teritoriju Nizozemske i Belgije, zemalja u kojima su vlasti došle do zaključka da su loot box mehanike slične kockanju.

Neke druge igre, poput igara FIFA serijala, prilagođavale su svoje segmente kako bi se mogle distribuirati na tržištima Nizozemske i Belgije, no Blizzard nije htio raditi kompromise sa loot box sustavom u Diablo Immortalu, što je svojevrsna naznaka koliko bi loot box mehanike mogle biti duboko integrirane u samome gameplayu.

Komentari (4)

  • kaurazmaj23

    27.05.2022 - 15:56

    Od Diablo igara sam igrao samo 1 i 2 uz ako se ne varam neke expanzije i to davne 2005 i na tome ostajem. Dosta Diablo igara za jedan život. Ništa me ne vuče na to da ga zaigram ponovno.

  • HyPo

    27.05.2022 - 16:14

    Pametna odluka. Neka zabrane u još par zemalja igru. Ako imaš lootboxes po mom mišljenju tebi nije briga za igru i nije igra kreativna koliko bi mogla biti. Ovo je neko F2P (Free too play) sranje koje muze popularnu franšizu. E’nough said.

  • CrashLP

    27.05.2022 - 16:54

    Molim Djavla neka tako pocnu i druge zemlje postupati sa pohlepnom lootbox gamadi

  • mg

    27.05.2022 - 18:03

    Treba zabraniti mobilnu igricu na PC-iju:) Neka se pozabave s Diablo 4!

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?