HCL.HR

Diablo Immortal ipak dolazi na PC, za one koji nemaju mobitele

Zoran Žalac 25.04.2022.   •   7 komentara


Iz Blizzarda su povukli odluku koja je izazvala ljutnju fanova te će Diablo Immortal prilagoditi PC platformi s koje je serijal i potekao.

Blizzcon 2018 godine ostao je upamćen kao apsolutni fijasko na kojemu su Blizzardovi predstavnici doživjeli glasno negodovanje fanova nakon najave mobilne igre Diablo Immortal. Tada je bilo rečeno kako igru razvijaju za iOS i Android uređaje te da nemaju nikakve planove lansirati ju na PC. U pokušaju da nezadovoljstvo publike okrenu na šalu, developeri su dobacili neslavno pitanje: “Zar vi nemate mobitele?”

Nepune četiri godine kasnije, Diablo Immortal dolazi na PC paralelno s mobilnim verzijama. Datum izlaska igre postavljen je na 2. 6. 2022.

Iz Blizzarda kažu kako su se duže vremena lomili oko odluke da igru učine dostupnom PC publici. Kažu kako je na kraju presudilo to što su znali da bi PC igrači ionako igrali igru preko emulatora na PC-ju, pa je bolje da se ne pate s kontrolama. Verzija za PC tako će biti posebno prilagođena tako da će podržavati miš i tipkovnicu, s klasičnim rasporedom kontrola.

No, bit će tu i noviteta – prvi put u povijesti Diablo će se moći igrati tako da se lika pokreće tipkama WASD. Bez brige – moći će se i klikanjem izdavati naredba za napad i kretanje, ali kretanje WASD metodom uvedeno je iz jednog razloga – da se može kretati i napadati u isto vrijeme, što samim klikanjem nije moguće.

Igra će također imati podršku i za kontroler, a sučelje će biti pravilno skalirano prema standardima današnjih monitora. Igrači na PC-ju i mobitelima moći će igrati igru zajedno, odnosno preko cross-playa, a bit će podržan i sustav cross-progressiona, tako da ćete se moći prebacivati između mobitela i PC-ja te na drugom uređaju nastaviti s igranjem tamo gdje ste stali na prvom.

Dakako, Diablo Immortal će i na PC-ju biti free-to-play formata, odnosno besplatan za igranje.

Komentari (7)

  • ILoveGaming

    25.04.2022 - 15:28

    Ja imam mobitel ali se ne volim igrati na mobitelu. Dungeon Siege 3 se mogao igrati WASD tipkama i bilo je vrlo ugodno, kontrole su odlične u igri. Kada recimo igram šarenije ARPG igre kao što su Sacred ili Titan Quest zna se desiti da od tog šarenila i horde šarolikih stvorenja postanem ćorav i ne vidim strelicu tako da doslovno neznam gdje klikćem. Ako će se Diablo Immortal igrati sa WASD tipkama, to je već ogroman plus. Znači imam dobar raspored. Sada igram fantastičan taktički RPG sa borbom na poteze Reverie Knights Tactics, nakon njega slijedi Diablo Immortal pa najbitnija igra godine Digimon Survive. FANTASTIČNO!!!

    • MeDoNjA

      @ILoveGaming, 25.04.2022 - 17:48

      Da , ali tu dolazi pitanje , kakva moze biti igrica koja je prvobitno najavljena za telefone davnih davnih dana da bi sad pri kraju izrade rekli da ce ipak biti za PC. Iskreno mislim da ce biti neko djubre od igrice, jer previse je godina trebalo da napokon daju relase date i sad, odjednom izbacuju je i za PC. Ovome se uopste necu radovati , ako bude dobra super , ako ne nema veze pre sam je i prizeljkivao , ali posle toliko godina nahh…

    • Tony Ghost 1811

      @MeDoNjA, 25.04.2022 - 19:27

      Cemu se imas radovat. Klasicno pay to win sranje.

    • MeDoNjA

      @Tony Ghost 1811, 25.04.2022 - 20:47

      Pa ustvari sam se i radovao , napokon cu moci igrati neku igru i na fonu posto generalno nemam nijednu koja me zanima trenutno, ali ovaj Diablo je promasio sve zive rokove da vise ni ne razmisljam o tome , bas zbog toga i verujem da ce biti djubre, ali sa tim da vec koliko godina Google Play Store kao najbolje igrice izbacuje onu sramotne reklame od igrica, koliko god ovo bude lose realno bice bolje od onih igrica…

    • Cone3006

      @ILoveGaming, 25.04.2022 - 19:41

      Igre za mobitel mi nikada nisu sjele

  • KidacMamice

    26.04.2022 - 02:26

    Vidli i oni da je mobilni gaming najvise para uzima pa ajd i mi kud i mali mujo.i bez brige uzeli buju grdi novac na ekipi i skinovima i kutijama i ko zna cemu.f2p a ono svakog lika mozes igrat 20min i onda 30sati cekas opet za 20min ili plati pa mlati sati.uzas na kaj smo spali.

  • funky0308

    29.04.2022 - 12:28

    Konacno prava odluka – WASD je nesto sto mi je oduvijek falilo u Diablu i sad na kraju dobijem te kontrole u igri koja vjerojatno nece biti ni do koljena trojci, a kamoli se pribliziti dvojci ili jedinici. Naravno, super ce biti ako bude dobra ali je nekako tesko u to povjerovati

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?