HCL.HR

Discord mijenja imena korisnika tako da svatko može biti poseban

Zoran Žalac 04.05.2023.   •   0 komentara   •   Zanimljivosti


Četveroznamenkasti dodatak imenima korisnika Discorda uskoro će nestati i svaki će korisnik imati svoje ime s kojim je registriran te naziv koji mu se prikazuje.

Korisnička imena na komunikacijskoj platformi Discord nisu se mijenjala od njezina nastanka. No, sad su kreatori Discorda priznali kako više od 40% korisnika Discorda uopće ne zna koje im je korisničko ime. Razlog tomu je što svaki korisnik ima četveroznamenkasti broj koji mu se dodjeljuje nasumično.

Iz Discorda su stoga odlučili da će ukloniti te brojeve i prijeći na sustav jedinstvenih korisničkih imena. To znači da će korisnička imena sadržavati samo (mala) slova i po želji brojeve unutar imena. U prijevodu, ako je zauzeto korisničko ime “marko” morat ćete koristiti “marko1” ili nešto slično tome.

Ova će se korisnička imena koristiti samo za dodavanje kontakata, tj. za pretragu korisnika Discorda. Zasebno će biti korisničko ime koje se prikazuje svima. Na primjer, korisnik “marko1” može prikazivati svoje ime kao “Marko Jedan Jedini”. I to ime može promijeniti bilo kada, bez ikakvih ograničenja. Glavno korisničko ime “marko1” moći će također promijeniti, ali ne baš često.

Prijelaz na ovaj novi sustav korisničkih imena krenut će ovoga mjeseca, a svaki će korisnik dobiti obavijest da mora odabrati novo korisničko ime. S obzirom da Discord ima skoro 400 milijuna registriranih korisnika, neće svi mijenjati svoje korisničko ime u isto vrijeme. Postojat će određeni redoslijed po kojemu će korisnici moći odabirati svoje ime, a prioritet će određivati datum registracije na Discordu. Dakle, što vam je Discord račun stariji, to ćete prije doći na red da postavite svoje korisničko ime, tj. da si rezervirate ime koje biste htjeli.

Označeno sa:

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?