HCL.HR

Discord se ponovno okreće gamerima jer im 90% korisnika igra videoigre

Zoran Žalac 30.05.2024.   •   1 komentara


Iz Discorda su za deveti rođendan platforme poručili kako će se opet okrenuti gamingu jer su uvidjeli da im 90% korisnika pripada demografiji gamera.

Komunikacijska platforma Discord ovog je mjeseca napunila devet godina postojanja te je drugi put u svojoj povijesti najavila zaokret u poslovanju.

Fanovi igara znaju da je Discord startao kao platforma krojena za potrebe gamera, pa je onda 2020. godine uslijedio pokušaj rebrandinga kad su iz Discorda poručili da žele biti platforma za sve korisnike i sve namjene komuniciranja, a ne samo za igrače i za igranje.

Četiri godine kasnije, iz Discorda poručuju kako su shvatili da trebaju smanjiti fokus poslovanja i posvetiti se isključivo gamingu te gamerima. Do tog zaključka došli su činjenicom da od 200 milijuna mjesečno aktivnih korisnika Discorda njih 90% igra videoigre.

U sklopu tog zaokreta Discord će prioritizirati razvoj i uvođenje stvari koje produbljuju aktivnosti igranja, olakšavaju komunikaciju i spajaju igrače na različitim platformama. Također su najavili i novi vizualni identitet, također baziran na gamerskim aktivnostima.

A kad smo već kod Discorda, svakako svratite i na naš server za rasprave o igrama, tehnologiji i drugim stvarima, kao i za traženje ekipe za igranje.

Označeno sa:

Komentari (1)

  • TheCaptainCrash

    30.05.2024 - 10:54

    Nisam ni znao da je bio rebranding, najbolje se uhvatit jednoga i tu demografiju zadovoljit.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?