HCL.HR

Disney je ponovno zainteresiran za videoigre nakon uspjeha Marvel’s Spider-Mana i Star Wars Jedija

Zoran Žalac 13.02.2020.   •   8 komentara


Disney je odlučio promijeniti politiku oko svojeg iznajmljivanja licence za izradu videoigara prema poznatim franšizama.

Prije otprilike devet godina tadašnji Disney Interactive imao je niz promašaja u industriji videoigara. Nitko se više ne sjeća igre Tron: Evolution, a nesretni Pirates of the Caribbean: Armada of the Damned je u konačnici otkazan. Disney se nakon toga okrenuo tržištu mobilnih igara, a njihov bogati katalog igara ostao je neiskorišten na PC-u i konzolama. To se promijenilo s igrama iz Spider-Man i Star Wars franšiza, a upravo su one Disneyu dale putokaz za budućnost.

Naime, kako izvještava portal The Hollywood Reporter, u Disneyju su odlučili napraviti zaokret što se tiče igara i modela po kojemu oni drugima daju prava na izradu igara po svojim franšizama. Do sada je Disney odobravao sve ideje i strogo nadgledao razvoj takvih igara kako bi one ostale u duhu franšize. No, sada žele da im proizvođači igara dolaze s idejama za originalne priče i načine na koje bi se klasični likovi iz Disneyjevog kataloga osmislili u novome svjetlu, za novo vrijeme.

Jedan od razloga zašto su Marvel’s Spider-Man i Star Wars Jedi: Fallen Order bile dobre igre jest taj što nisu pratili scenarij nekog drugog predloška nego su imale vlastitu, originalnu priču. A s obzirom na to što sve pripada Disneyju, postoje sigurno milijuni ideja kako te franšize iskoristiti u obliku novih videoigara.

Označeno sa: ,

Komentari (8)

  • HyPo

    13.02.2020 - 09:15

    Volio bih vidjeti remake onih 2-d disney platformera sa genesis ili ti mega drive,Lion King Aladin ,Tarzan.ili nekog drugog superheroja kao Ant Man ili neki anti heroj kao Constantine ili nastavak Deadpool igre ima tu puno da se misli.

    • U.M.O

      @HyPo, 13.02.2020 - 10:07

      Constantine pripada Dc lasništo,nisi ti jedini koji želi Constantine igra,zamisli kombinacija detektivske igre sa paranormalni gameplay.Uhhh,bilo bi strava igra

    • HyPo

      @U.M.O, 13.02.2020 - 10:17

      ili moraš raditi rituale da oteraš demone .

    • U.M.O

      @HyPo, 13.02.2020 - 10:31

      I još sa Constantine je zanimljivo,backstory je zajebano i poznaje sve likove poput Zatana,Dr.Fate i ostale magične osobe Dc svijeta,to bi bilo dobra igra

  • U.M.O

    13.02.2020 - 10:01

    Pa dobro pretpostavlja,ja bi rado skakao o sreće da se nadam Punisher od Rokcstar Games,Blade od Platinum Games,Dardevil,Fantasic Four,Ghost Rider,Doctor Strange od Redemy,Deadpool od Gearbox i Guardian of Galaxy od Obsidian Entertainment i stvarno beskrajno i predivne mogućnost,ali pričamo o Disney,prezentacija Ea u filmsko svetu koji preti da će sve kupiti i uništi radi profita kako su učinili Star Wars.Pa kako se kaže:Živi bili pa vidjeli kako to ispasti.

  • cmicko22

    13.02.2020 - 10:06

    ukratko disney je nanjušio kako doći do novca bez rada.

  • Darac83

    13.02.2020 - 16:27

    Zbilja i tamo kao da su neki preko veze upali na visoke funkcije. Zamisli otkrivenja; igrači vole originalne priče! ?

  • Rakellan

    14.02.2020 - 19:48

    Bemti al bi tarzan bio kvalitetan mogo bi bit ko stari assassins creed, parkour sa lijana, penjanje po ogromnim drvećima, borbe s gorilama i ljudima , gdje se mozda može i izmislit zanimljiv sustav borbe, koplje, luk i strijela, wau, tarzan ima mnogo potencijala za dobru igru kvalitet star warsa ili god of wara

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?