HCL.HR

Domaći developer oduševio Reddit svojom igrom Skeletons AR

Zoran Žalac 28.01.2018.   •   2 komentara


Developer Darko Tomić nedavno je lansirao mobilnu igru proširene stvarnosti Skeletons AR u kojoj se topom branite od najezde kostura.

skeletons ar

Videoigre proširene stvarnosti još uvijek su većinom eksperimentalne i developeri istražuju koje mehanike najbolje funkcioniraju u tom formatu. Na jednom od takvih eksperimenata zadnjih nekoliko mjeseci radio je i domaći developer Darko Tomić. Njegova igra proširene stvarnosti zove se Skeletons AR i brzo je privukla pažnju na Redditu. Prikaz gameplaya te igre zabilježio je preko 40 tisuća pregleda u 24 sata i postala je najviše ocijenjena igra u povijesti GameDev sekcije na Redditu.

Skeletons AR žanrovski je blizak tower defense igrama. Cilj je preživjeti valove kostura koji dolaze iz svih pravaca. Igrač ima kontrolu nad topom koji ne smije biti uništen, a “fora” je u tome što kosturi dolazi iz vaše okoline, ovisno o tome gdje postavite svoj top. Za postavljanje topa najbolje je koristiti podlogu, primjerice neku knjigu ili časopis, kao što je to demonstrirano u donjem videu.

Skeletons AR nedavno je izašao iz bete te ga možete zaigrati na svojim mobilnim uređajima s Android OS-om. Igru možete preuzeti ovdje. Darko Tomić inače dolazi iz Mrkonjić Grada, Bosne i Hercegovine, a izradom stoftvera bavim se već četiri godine. Skeletons AR za sada mu je najuspješniji projekt.

Komentari (2)

  • mile159

    28.01.2018 - 15:08

    Baš sam je neki dan vidio na r/croatia, izgleda dosta zanimljivo.

  • mili1985

    28.01.2018 - 15:31

    Šta nije ovo jedan korisnik HCLa zalijepio na forumu? Čini mi se kao da sam tamo vidio.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?