HCL.HR

Na dramatičan način postavljen je svjetski rekord u prelasku igre Streets of Rage 2

Zoran Žalac 29.05.2019.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Ovoga tjedna jedan je speedrunner nakon pola godine igranja Streets of Ragea 2 postigao ono što nitko drugi na svijetu nije.

Streets of Rage 2 je 27 godina stara igra, ali među speedrunnerima je još uvijek prilično aktualna i atraktivna. Jedan od razloga za to jest što nitko nije uspio prijeći igru na najvećoj postavci igre (Mania), bez umiranja, koristeći lika zvanog Max Thunder. No, to se promijenilo ovog ponedjeljka kada je speedrunner pod nadimkom Anthopants postao prvi igrač na svijetu kojemu je to pošlo za rukom.

Za postavljanje svjetskog rekorda trebalo mu je čak pola godine igranja, odnosno nebrojeno mnogo pokušaja. Često je dolazio blizu tog uspjeha da bi jednom greškom upropastio svoj pothvat. Izazov nije prijeći igru na najtežoj razini – problem je prijeći ju bez ijednog umiranja, s obzirom da to od igrača traži predviđanje situacije kroz nekoliko koraka unaprijed.

Da stvari budu još zanimljivije, Anthopants je uspjeh ostvario na vrlo dramatičan način. U zadnjoj borbi ostala mu je minimalna količina energije i doslovno je cijeli speedrun ovisio o tome hoće li zadati udarac ili primiti udarac.

Ne čudi stoga da mu je reakcija na ostvareni uspjeh bila intenzivna – lupio je šakom od stol i duboko disao dobre dvije minute, kako kaže – da ne bi ušao u šok. Taj trenutak pogledajte na 1:00:40 u sljedećoj snimci:

Komentari (2)

  • HyPo

    29.05.2019 - 15:58

    Čestitke za njega

  • Demon90

    29.05.2019 - 18:53

    Eto to su ovisnici

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?