HCL.HR

Dreamfall Chapters završio bolnu transformaciju na novi pokretač

Zoran Žalac 27.11.2015.   •   0 komentara


Dreamfall Chapters je u polovici svoje sezone prešao na novu verziju Unity pokretača zbog čega su odgođene nove epizode, a i verzija igre za PlayStation 4 konzolu.

Obećavajući Dreamfall Chapters imao je prilično snažan uvod krajem prošle godine. Međutim, nitko ne voli kada na epizodne igre moramo dugo čekati, a tijekom 2015. od Dreamfalla smo dobili svega dvije od pet planiranih epizoda. Predzadnja epizoda trebala je biti dovršena do 21. 10. no rokove je probilo prebacivanje starijih epizoda na Unity 5 pokretač. Ranije epizode pokretao je Unity 4, što nije bilo bajno po pitanju optimizacije, pogotovo ne za planiranu PlayStation 4 verziju.

Prebacivanje igre na Unity 5 za razvojni tim Red Thread Games pokazao se kao iznimno skup i naporan zadatak. Potrošeno je više od 150 tisuća dolara prilikom tog procesa, čime je skoro doveden u pitanje i dovršetak igre. Srećom, proces je završio – prethodne tri epizode dobile su besplatno ažuriranje na Unity 5 koji je igru proljepšao, a performanse učinio boljima i stabilnijima.

Što se četvrte epizode tiče, developer poručuje kako ona stiže “uskoro” te da će biti najbolji pokazatelj prednosti koje su ostvarene s Unity 5 pokretačem. Nadamo se da to znači i prikaz novih okoliša, s obzirom da su druga i treća epizoda igre manje ili više reciklirale levele koje smo vidjeli u prvoj epizodi.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?