HCL.HR

Dust 514 u potpunosti besplatan

Zoran Žalac 05.03.2012.   •   1 komentara


PS3 pucačina Dust 514 inicijalno je najavljena kao free-to-play naslov, ali je zahtjevala barem deset dolara za mikrotransakcije. Nakon negodovanja igrača, developer je odlučio odustati od tog potraživanja.

Nadolazeći MMOFPS zvan Dust 514 bit će u potpunosti besplatan. Ovaj shooter u svijetu Eve Onlinea izvorno je također najavljivan kao prvi F2P naslov PS3 konzole, no to je okarakterizirano kao marketinški trik jer se kasnije saznalo kako se igru može preuzeti bez ikakve naknade, ali da se bez 10-20 dolara za eventualne transakcije u njoj ne može daleko dogurati.

Ta ponuda ostaje i dalje, ali je sada u potpunosti opcionalna. Naime, developer ističe kako Dust 514 nije igra u kojoj se pobjeda treba platiti, tako da je odbacivanjem nužnih 20 dolara na računu odbačena i mogućnost nepravedne prednosti među igračima. Ima li istine u tome, vidjet ćemo ovoga ljeta.

Inače, što se verzije za PS Vitu tiče… loše vijesti. Dust 514 na Viti neće biti punokrvna igra nego samo svojevrsni companion aplikacija za uređivanje lika i kupovanje itema. S vremenom će se lista mogućih funkcija te aplikacije proširivati, ali ne očekujte da ćete Dust 514 igrati u pokretu.

Komentari (1)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!