HCL.HR

Dvije nove igre sada imaju potpuno omogućenu opciju cross-platform multiplayera

Zoran Žalac 12.09.2019.   •   1 komentara


Lista igara s opcijom igranja multiplayera između različitih platformi postaje sve veća nakon što su se na nju upisali Paladins i Spacelords.

Mnogi se slažu kako je cross-play budućnost mrežnih igara, ali je sadašnjost zajedničkog igranja istih igara na različitim konzolama još uvijek limitirana. Tek je nekoliko igara do sada uspjelo povezati igrače na svim dostupnim platformama, a tu ponajprije mislimo na vlasnike PlayStationa 4 jer je ta platforma najzatvorenija. Potpuni cross-play ostvaren je tek u igrama kao što su Fortnite, Rocket League, Dauntless i neke druge.

Srećom, sve više igara otvara vrata multiplayeru bez granica. Ove jeseni Call of Duty: Modern Warfare bit je prva visokobudžetna igra s podržanom opcijom cross-playa za tri velike platforme, a od jučer se još dvije igre mogu igrati u potpunom cross-playu. To su pucačine Paladins i Spacelords, obje besplatne za igranje.

Na podršci za cross-play u Spacelordsu radilo se čak godinu dana i ona je potpuna za sve platforme (PC, PS4, XBO). Paladins je tu malo specifičan – ima cross-play, ali to ne uključuje mogućnost da igrači na PlayStationu 4 nastave igrati igru na drugim platformama s istim računom.

U bližoj budućnosti do kraja 2019. još će dvije igre slijediti ove primjere. Podršku za cross-play na PS4 platformi dobit će još i Realm Royale te Smite.

Komentari (1)

  • marko1106

    13.09.2019 - 07:24

    Koliko se pricalo negativno o Sony-u sto nema cross….. a ono na kraju ni jedan komentar. Ocito nikome nije bilo bitno nego eto okomili se ljudi. Sad kad trebaju rijeci pohvale (pozitivno) nema nikoga. Sta je raja samo gleda kako nekoga objesiti.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?