HCL.HR

EA će nastaviti potporu za Wii U kada postane koristan

Renato Pedišić 18.06.2013.   •   3 komentara


Electronic Arts prestao je proizvoditi igre za Wii U jer smatraju da nije profitabilan proizvod, ali bi se to moglo promijeniti ako se konzola bude prodavala u većim količinama.

Prošloga mjeseca Electronic Arts je šokirao vlasnike nove Nintendove konzole nakon što je najavio da neće biti FIFA-e 14 za Wii U, na njemu se neće pojaviti ni Madden NFL 25, a moguć je i potpuni prestanak potpore za Wii U sa svim igrama iz EA-ova repertoara. Na takvu ih je odluku navela slaba i razočaravajuća prodaja FIFA-e 13 za tu konzolu. Frank Gibeau iz Electronic Artsa odluku o prestanku EA-ovog izdavanja igara za Wii U objasnio je na sljedeći način:

“Nastavit ćemo s punom potporom za Wii U kada postane održiva platforma. Gledajte, jedina stvar koju Nintendo može napraviti da popravi trenutno stanje jest da proda veći broj konzola. Mi smo racionalna tvrtka, idemo tamo gdje je publika. Izdajemo igre tamo gdje mislimo da ćemo napraviti odličnu igru, pogoditi široku publiku i zaraditi novac. Zato smo tu gdje jesmo, zato imamo industriju. Za Wii U smo izdali četiri igre – Madden, FIFA, Need for Speed i Mass Effect. U slučaju Need for Speeda koji je izdan prije 60 dana ostvarili smo odlične ocjene na Metacriticu. To je dobra igra, nije užasan port i stvarno smo se potrudili da sve radi kako treba. A igra se ne prodaje jer Wii U nema dovoljno korisnika.”

Kakva će sudbina Electronic Artsove i Nintendove suradnje biti, pokazat će tek prodajni rezultati Wii U konzole koju u zadnje vrijeme preskače sve više i više novih naslova. Mnogi će reći da je EA-ova odluka kontroverzna, ali je s druge strane sasvim razumljiva. Sve u svemu, bilo bi šteta da za Wii U u budućnosti izlaze isključivo Nintendove ekskluzive pa se nadamo kako će Nintendo uistinu prodati više primjeraka svoje nove konzole i tako si osvjetlati obraz pred nemilosrdnim pogledom poslovne strane gaming industrije.

Komentari (3)

  • MattSim

    18.06.2013 - 16:49

    Ne cudi me da je to misljenje EA. Oni su odavno objavili da ih je briga samo za profit a ne za gamere. Ali nemogu reci da ni Nintendo nije kriv jer je Wii U stvarno uzas naspram PC-ja i next-gen konzola. PS Vita je isto u problemima (mnogo manjim nego prije) ali je odlican handheld a Wii U katastrofa.

  • deltafors

    18.06.2013 - 19:37

    Nitko ne kupuje Wii U jer nema igri za njega.
    Nitko ne radi igre za Wii U jer ga nitko ne kupuje.
    Začaran krug koji mogu razbit samo jako dobre first party igre. Vidit ćemo.

  • BsTyLer

    18.06.2013 - 20:24

    Hahhahaah gori se još goremu "ruga"

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?