HCL.HR

ENDS je igra koja želi prikazati mračnu i kriminalnu stranu Londona

Zoran Žalac 06.11.2023.   •   4 komentara


Nezavisni britanski tim Concrete Realms trenutno prikuplja financijsku pomoć za razvoj igre ENDS, koja je zamišljena kao avantura smještena u kriminalno okruženje glavnog grada Engleske.

Na Kickstarteru je u tijeku crowdfunding kampanja za igru zvanu ENDS koja želi ponuditi “britanski GTA”. Igra bi bila smještena u Londonu, a pratila bi trojicu prijatelja (Rahima, Sonnyja i Reecea) koji dobiju priliku uzdići se na društvenoj ljestvici kroz kriminal, preciznije rečeno ilegalnu distribuciju droge.

Developeri obećavaju autentičan prikaz Londona do kojeg namjeravaju doći kroz suradnje s različitim influencerima i brendovima. Zvuči to malo sumnjivo, ako ćemo iskreno, ne vidim baš da bi se poznati brendovi htjeli vezati uz igru koja istražuje mračnu i eksploatacijsku stranu ovisnosti. No, developeri kažu da u igri ne namjeravaju glorificirati bande i droge nego prikazati kako takve stvari mogu imati (negativan) utjecaj na život individualca i osoba oko njega.

ENDS se razvija u Unreal Engineu 5, a studio predviđa da bi igra mogla biti dovršena do 12. mjeseca 2025. godine. Za razvoj potražuju 12 tisuća dolara, no za sada je novac doniralo svega 20-ak ljudi.

Označeno sa: ,

Komentari (4)

  • Apocalypse4987

    06.11.2023 - 10:48

    Da je radnja smještena u 90-te bilo bi zanimljivo. Mislim da svi znamo kakva je današnja demografija Londona, i plus kad dodamo ove brandove i influencere koji će ovo sve iskoristit za neku samopromociju, dakle veliko ne!

  • Crow89

    06.11.2023 - 10:54

    Da li budu doktori prisutni? Bez njih nema prave imerzije

  • Duje0506

    06.11.2023 - 19:46

    The Getaway

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?