HCL.HR

Epic Games Launcher postao je malo bolji, ali još uvijek većinu stvari samo obećava

Zoran Žalac 16.08.2019.   •   5 komentara   •   Tehnologija


Epic Games se pohvalio da je integrirao opciju spremanja pozicija iz igara u oblak, ali opcija je limitirana samo na neke igre.

Epic Games je za svoju trgovinu i prateći klijent u osmom mjesecu osposobio dvije nove funkcije. Prva je itekako značajna – Cloud Saves omogućuje korisnicima da mrežno čuvaju pozicije iz igara, što je korisna stvar ako npr. morate formatirati disk, iz nekog razloga.

Doduše, lista igra  koje podržavaju čuvanje snimljenih pozicija u oblaku nije baš velika, premda Epic Games radi na tome da se ista proširi. Ako ćemo biti fer, ni na Steamu sve igre ne podržavaju ovu opciju.

Igre koje trenutno podržavaju cloud saving na Epic Games Store

Druga je novina značajna onima koji kupuju na Humble Bundleu i Humble Storeu jer će ubuduće moći povezati svoj Epic Store račun s tim trgovinama te će igre aktivirati bez kopiranja ključeva.

Treći novitet nije funkcionalnost već se odnosi na redizajn u izgledu stranica za igre u trgovini. Sada je ondje lakše pregledavati slike i trailere iz igre, a lakše je pronaći i ključne informacije, primjerice – datum izlaska igre.

Epic za deveti mjesec obećava uvođenje statistike koliko smo koju igru dugo igrali, kao i dodatne mogućnosti prilikom sortiranja i sređivanja kataloga igara. Rade i na tome da ubrzaju proces ažuriranja igara te smanje veličinu zakrpa za njih.

Glasni dio PC publike baš i nije oduševljen time. Oni vjeruju kako EGS napreduje suviše sporo te igrama uskraćuje funkcionalnosti koje bi imale na drugim destinacijama. Primjerice, potvrđeno je kako Borderlands 3 kao ekskluziva za Epic Games Store, neće imati opciju ranog skidanja, odnosno preloada – a to je nešto što bi na Steamu definitivno postojalo.

Označeno sa:

Komentari (5)

  • marko1106

    16.08.2019 - 16:39

    Ma Epic ce kad tad biti bolji od steama. Steam stoji i gleda dpk Epic ulaze. Ide puzevoim korakom no nije ni Steam prvih godina bio bog zna sta, sjecamo se mi malo stariji gamer’
    -i. Nije Epic u nicemu pogrijesio sto se tice sa gledista poslovnog. Njima moze samo prema vrhu planine a Steam moze samo prema dnu ako budu samo gledali.

    • Tomo258

      @marko1106, 16.08.2019 - 20:00

      Prevelik je market place na steamu. Isto tako bas nitijedna igra na epicu se nije dobro prodala kak bi na steamu

    • marko1106

      @Tomo258, 16.08.2019 - 21:03

      Ma ne navijam za nikog. Iskreno me briga. Samo steam stoji i gleda. Epic ima pare a igre ce dolaziti same posto epic ima veliku bazu igraca. Jesu to vecina klinci ali 2-3godine neki od njih ce postati kupci. Ne ulaze Epic za danas vec za sutra. A temelji su napravljeni. Oni to svi gledaju kao posao a komentari na face-u ce stati ljudi ce ohladiti.

  • MUDO

    16.08.2019 - 19:04

    Mutant Year Zero: Road To Eden free na Epic Storu pa pozurite i pokupite svoj primerak igre.

  • Hrska

    19.08.2019 - 10:03

    Wow, promijenili su css za web stranicu. *mind blown

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?