HCL.HR

Epic Games ipak neće besplatno dijeliti igru o smrtonosnoj epidemiji

Zoran Žalac 04.02.2020.   •   2 komentara   •   Zanimljivosti


Planovi Epic Gamesa vezani uz besplatnu igru koju su trebali podijeliti ovoga četvrtka ipak su promijenjeni – možda zbog koronavirusa?

Na Epic Games Store ovoga smo tjedna trebali besplatno dobiti tri igre. Međutim, taj se plan promijenio pa će Epic ipak pokloniti samo dvije igre, dok je treću dati nekad kasnije. Ne bi ovo bilo intrigantno da igra koja je izbačena s liste poklona tematski nema veze s onim što se događa u stvarnome svijetu. Ali, već po samom nazivu koji glasi Pandemic otprilike vam je jasno gdje leži poveznica.

Pandemic je inače videoigra koja je nastala na temelju igre na ploči, a pred igrače kao prijetnju stavlja smrtonosni virus za koji je potrebno pronaći lijek prije nego isti istrijebi cijelo čovječanstvo.

Ovisno o tome koga pitate, promoviranje ovakve igre za vrijeme širenja koronavirusa možda je ili nije pametno. S jedne bi se strane to moglo vidjeti kao da Epic Games nastoji profitirati od trenutne situacije u svijetu, a s druge strane Epic Games ima izravnu vezu s kapitalom zemlje iz koje se koronavirus i proširio na ostatak svijeta.

U bilo kojem slučaju, korisnici EGS-a na kraju će umjesto Pandemica dobiti manje kontroverzne igre Ticket to Ride i Carcassonne. 

Komentari (2)

  • GAMEmaher

    04.02.2020 - 11:50

    Nema beda… već i ovako dosta trpaju džabe.

  • TypicalHog

    04.02.2020 - 14:46

    lame ass snowflakes

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?