HCL.HR

Esports natjecatelj pobijedio je bivšeg vozača Formule 1 u stvarnoj utrci

Zoran Žalac 21.01.2019.   •   9 komentara   •   Zanimljivosti


Profesionalni igrač koji drži nekoliko rekorda u Gran Turismu, Assetto Corsi i iRacingu iznenadio je automobilistički svijet.

Često se može čuti stav kako je pojam elektroničkih sportova uvredljiv za sport kakvog poznajemo jer igranje videoigara nije isto što i bavljenje sportom. Međutim, ta je granica sve tanja u segmentu automobilističkih sportova, što je dokazano prošlog vikenda na natjecanju Race of Champions u Meksiku.

Naime, ondje je među ekipom poznatih vozača, uključujući Sebastiena Vettela i Pierra Gaslyja, nastupio i mladi Enzo Bonito – profesionalni igrač koji se između ostaloga natječe u videoigrama kao što su Assetto Corsa, Gran Turismo, iRacing i druge. Premda će neki reći kako je jedno voziti automobil u igrama, a sasvim drugo utrkivati se u stvarnosti, Bonito je u Meksiku dokazao kako te dvije stvari nisu daleko jedna od druge.

Naime, u kvalifikacijskoj rundi natjecanja Bonito se natjecao protiv Brazilca Lucasa di Grassija, bivšeg vozača Formule 1 i sadašnjeg natjecatelja Formule E. Na iznenađenje mnogih, Bonito je u utrci bio bolji te je iz natjecanja izbacio bivšeg vozača Formule 1. Istina – bio je brži od njega za svega pola sekunde, a di Grassi nikada nije bio naročito uspješan u Formuli 1, ali to nipošto ne umanjuje Bonitov rezultat.

Dakako, Bonito na kraju nije osvojio natjecanje jer je titulu pobjednika ponio meksički vozač relija Benito Guerra.

Označeno sa:

Komentari (9)

  • lliquid_

    21.01.2019 - 11:44

    Ovaj eSports lik sigurno ima vise “xp” 😀

  • Lucija

    21.01.2019 - 13:55

    pay2win

  • hrga007

    21.01.2019 - 14:11

    ne samo da lik vozi u formuli E nego je i prvak te iste

  • burekz

    21.01.2019 - 15:49

    A tko se uopće i sjeća Di Grassija iz F1?

  • burekz

    21.01.2019 - 16:01

    Zanimljiva stvar:
    Evo što piše na wikipediji o Di Grassiju:
    “Di Grassi drove in Formula One with the Virgin Racing team in 2010 but was outperformed by his teammate Glock and was dropped for the following season.”
    A ovo piše na Formula E wiki:
    “After four seasons in GP2 (taking a best championship finish of third), di Grassi became the second driver at Virgin Racing in Formula One, beating Timo Glock in the 2010 championship.”

  • Dajsikeks

    21.01.2019 - 17:33

    Formula e je tako čudna, pogotovo s zvukom motora (kakav motor)

  • bozicni_zeko

    21.01.2019 - 18:21

    Bez obzira na mnoge pljuvače i na stranu to što ja smatram da je poprilično glupo usporediti virtualne utrke i stvarne utrke ovaj lik je napravio ogromnu stvar. Naravno…refleksi, osjećaj, talent, memoriranje staza i zavoja- to je zajedničko ovim različitim svjetovima ali prave utrke su neusporedivo više naporne. Sa tim rečenim, ja ozbiljno opet ponavljam da je ovaj momak napravio stvar ravnu Brazilskim rukometašima jučer, koji su razbili našu hrvatsku repku.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?