HCL.HR

Riječki gaming sajam Expo GameRi priprema hrpu zanimljivih događaja, evo detalja

Zoran Žalac 07.03.2024.   •   0 komentara   •   HCL objave


Prvog vikenda u travnju Rijeka će postati centar gaminga kroz sajam Expo GameRi. U pripremi su turniri u igrama, razni paneli, radionice, koncerti i sl. Pogledajte što vas sve čeka u bogatom programu.

Nedavno smo vam otkrili kako će se ovog proljeća održati još jedna domaća gaming manifestacija – prvi riječki gaming sajam – Expo GameRi. Sad pak imamo detalje o bogatom programu koji je u pripremi za taj dvodnevni događaj koji će se održati 6. i 7. travnja u Rijeci, točnije rečeno u zgradi Exportdrva.

Natjecateljski dio donosi turnire u igrama, ali i u cosplayu:

  • turnire u igrama Counter-Strike 2 i Valorant organizirat će Fantastic Esports Pula
  • turnire u igri Forza Horizon 5 organizirat će GameHub
  • turnire u igri Tekken 8 organizirat će Zagreb Tekken Showdown
  • nacionalne kvalifikacije za eFootball 2024 organizirat će Hrvatski Esports Savez
  • cosplay natjecanje održat će se u subotu, 6. 4., a vlasnike najimpresivnijih kostima iz područja fantastike i gaminga očekuju nagrade u vidu računalne opreme te poklon paketa renomirane Cosplay trgovine iz Belgije

A što žete na malo CS-a, ali uživo? S “pravim” puškama i sve? E pa za ljubitelje adrenalinskih sportova cijeli vikend tu je i Airsoft Arena koju donosi Trinity Airsoft, gdje se možete prijaviti s timom od 4 člana i igrati protiv drugog tima u igri inspiriranoj Counter-Strikeom. Prijave za timove su otvorene na web stranici, gdje ćete naći i otvorene prijave za cosplay natjecanje.

Expo GameRi oba će dana ugostiti razne govornike koji će sudjelovati u zanimljivim panelima na temama poput osnaživanja domaće gaming industrije, žena u gamingu, ulozi medija u gaming industriji te inkluzije igrača s invaliditetom.

Za poučni segment gaminga naći će se štand Sveučilišta Algebra na kojem će se moći saznati više o studijskim programima koje sveučilište nudi, dok one najmlađe očekuju kreativne radionice, radionice robotike i slaganje STEM igračaka te edukativno-zabavna predstava. Tu su i radionice akrobacija Aerial Cosplaya na kojima se svi mogu okušati u akrobacijama na kolutu i svili uz mentore.

U nedjelju 7. 4. bit će održan koncert glazbe iz igara i filmova pod nazivom “Videogames in Orchestra”, kojeg izvode članovi riječkog simfonijskog orkestra, pjevački zbor mladih Josip Kaplan te bend sačinjen od poznatih riječkih glazbenika. Koncertni program pripremio je i aranžirao međunarodno poznati Riječanin, skladatelj i glazbenik Frano Živković.

Ulaznice za Expo GameRi krenule su u prodaju i možete ih kupiti na službenoj stranici događaja. Jednodnevna ulaznica košta 10€, vikend ulaznica je 15€, a tu je i VIP ulaznica za odrasle (60€). Kupnjom deset ili više ulaznica možete ostvariti 25% popusta na ukupni iznos.

Komentari (0)

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?