HCL.HR

EyeToy: Play – ‘će da izađem na televizor, a?

Zoran Žalac 04.07.2024.   •   4 komentara


Na današnji dan prije 21 godinu Sony je u Europi lansirao prvu igru za EyeToy dodatak PlayStation 2 konzole, tj. kolekciju mini-igara pod nazivom EyeToy: Play.

Jedan od brojnih dodataka za PlayStation 2 konzolu bila je EyeToy kamera, lansirana 2003. godine. U to vrijeme svijet još nije upoznao Nintendo Wii konzolu i koncept kontroliranja igara pomoću pokreta bio je inovativan. Pogotovo kad je EyeToy obećavao da će samog igrača postaviti u virtualno okruženje – glavnom i bradom.

Za EyeToy je bilo lansirano skoro 30-ak igara tijekom životnog ciklusa PS2 konzole. Prva od njih bila je EyeToy: Play i u prodaji se pojavila na današnji dan prije 21 godinu.

EyeToy Play u suštini je bila kolekcija od 12 mini-igara različitih tema. U Kung Foo mini-igri igrač se rukama morao braniti od malih nindža koje su skakale prema njemu. U Wishi Washi morali smo brzim pokretima ruku “obrisati” prozor. U Boxing Chumpu boksali smo se protiv robotskog majmuna, a u Soccer Crazeu morali smo glavom udarati loptu i držati ju u zraku što dulje.

EyeToy Play pokazao se kao dobra igra za zabave jer je bio jednostavan za igranje te je pružao kratkotrajnu zabavu. Ta se popularnost odrazila i na prodaji te je već godinu dana kasnije igru kupilo više od četiri milijuna igrača. Iste godine uslijedio je i nastavak s 12 novih mini-igara.

Što vam je to 'Gaming kalendar'?

Komentari (4)

 • 312AE

  04.07.2024 - 22:15

  Ma najbolji je bil Wishi Washi, s jastukom u rukama si odma sve obrisal.

  • Zoran Žalac

   @312AE, 04.07.2024 - 22:35

   Nisam čuo za foru s jastukom, moram priznat. Ali ako se dobro sjećam, što si bliže bio kameri to si u manje zamaha mogao oprati

  • 312AE

   @Zoran Žalac, 05.07.2024 - 00:23

   Hmm tu tvoju tehniku Zorane pa ja nisam probala,ali ako si bil udaljeni oko 2 metra i uzela si jastuk srednje veličine,te si počel kružiti s njim je kamera to registrirala kao brisanje. 😊

 • Mahio

  05.07.2024 - 00:25

  Aaaa koji je ovo bia gust igrat sa ekipon. Koi var je bia. Super steta sta nema nesto slicno ovome

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?