HCL.HR

Film Five Nights at Freddy’s je veliki hit u Americi, iako ga kritika ne voli

Zoran Žalac 28.10.2023.   •   6 komentara   •   Filmovi i serije


Filmska adaptacija horor igara Five Nights at Freddy’s ne dobiva baš najbolje kritike, ali u kinima bilježi veliku gledanost.

Ovih se dana u kinima počeo prikazivati film Five Nights at Freddy’s, rađen po popularnom serijalu horor igara. Kritike mu ne idu na ruku – na Rotten Tomatoesu su ga kritičari popljuvali, a ne stoji sjajno ni na IMDB-u gdje nakon 13 tisuća korisničkih recenzija ima ocjenu 5,7/10.

Međutim, sve je to manje bitno pokraj uspjeha koji Five Nights at Freddy’s ostvaruje projekcijama u kinu. Kako prenosi Deadline, film je na američkom tržištu imao drugo najveće otvaranje ove jeseni te najbolji početni vikend za jedan horor film. Također je imao treće najbolje otvaranje u SAD-u za jedan film rađen po videoigri, iza Super Marija i Sonica.

Potencijalno impresivnije od svega toga jest da je FNAF film uprihodio oko 68 milijuna dolara u američkim kinima usprkos tome što je premijeru već imao i na streaming platformi Peacock. Drugi je to najbolji rezultat u SAD-u, iza Black Widow, za jedan film koji je paralelno lansiran u kino i na streaming platformi.

Komentari (6)

  • Nemanjazzz

    28.10.2023 - 17:02

    Black widow- prvi put da sam pravio pauze dok sam gledao film. Nije skroz los al me smorio na pola

  • Arthur

    28.10.2023 - 17:09

    Planiram gledati čisto jer mi je koncept igara, a i sam taj univerzum uvijek bio zanimljiv. Baš me zanima kakav će film ispasti. Ne očekujem ništa tipa remek-djelo, ali mislim da ću se dobro zabaviti gledajući ga.

    • Demon90

      @Arthur, 28.10.2023 - 17:50

      Isto

  • Thanos

    28.10.2023 - 18:43

    A bacit cemo oko, kad ga bas reklamirate🙂

    • Bubimir666

      @Thanos, 29.10.2023 - 09:37

      Portal o gejmingu piše o filmu koji je nastao prema igri i to je reklamiranje? 😅

  • SanKa

    30.10.2023 - 10:06

    wow, film je smece…totalno neocekivano..NOT…blumhouse je radio odlicne horore kad su bili manji studio s manjim budzetom i kad su radili manje filmova….sad kad su postali masivni, izbacuju filme ko na traci i sjebavaju sve sto se sjebat da…onom diletantu David Gordon Greenu su dali 2 legendarne frasnize, obje je unistio..Halloween i Exorcist….stvarno trebaju napravit step back i zapitati se kakve filmove rade.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?