HCL.HR

Filmska adaptacija Tetrisa (da – stvarno rade Tetris film) dobila je uzbudljiv video

Zoran Žalac 16.02.2023.   •   10 komentara   •   Filmovi i serije


Na Apple TV sljedećeg mjeseca dolazi film za koji vjerojatno niste znali da vam treba u životu, da bi vam ispričao priču o igri za koju ste mislili da nema priču. Dame i gospodo – imamo prvi trailer za film Tetris.

Ja kao pratim svijet igara i do danas pojma nisam imao da će Tetris dobiti svoj film. I to već sljedećeg mjeseca! Pojavit će se na Apple TV-u 31. 3., s Taronom Egertonom u glavnoj ulozi.

Sigurno se sad u nevjerici pitate kako bi mogao izgledati film po igri koja nema nikakvu priču i svodi se samo na slaganje padajućih blokova. Premda u igri nema nikakve priče, stvarna priča iza njezinog proboja na tržište svakako je zanimljiva.

Kao što vjerojatno znate, Tetris je najpopularnija igra nastala na području Rusije. Tadašnji SSSR bio je uglavnom zatvoren prema zapadnim tržištima, no Tetris je bio toliko popularan da se ipak probio u Europu, točnije rečeno Mađarsku. Jedan se čovjek tada počeo raspitivati o mogućnosti da tu igru distribuira na zapadnim tržištima. Međutim, Tetris je tehnički bio vlasništvo države, što je uvelike zakompliciralo proboj Tetrisa izvan SSSR-a. Dok su Rusi odugovlačili s pregovorima, Tetris je već krenuo u prodaju prije nego su odobrena prava za distribuciju. Iz svega je nastala velika legalna zavrzlama, primarno zbog činjenice da su se za prava izdavanja Tetrisa natjecale brojne tvrtke, a Rusi su prava dijelili individualno za različite platforme.

Film će, dakle, pratiti Amerikanca Hanka Rogersa, koji je s Rusima pregovarao oko dovođenja Tetrisa na zapadna tržišta. Iako film o pregovaranju zvuči dosadno, ti pregovori nisu bili skroz čisti i možda na kraju dobijemo uzbudljiviji film o Tetrisu nego što smo ikada mislili da ćemo dobiti.

Označeno sa: ,

Komentari (10)

  • Stjepan Fikter

    16.02.2023 - 18:17

    Još kad ikad gledao sam na Nat Geo dokumentarac na ovu temu. Gledat će se i ovo jer trailer ostavlja dojam interesantne adaptacije.

  • Sinek

    16.02.2023 - 18:40

    ako film prikazuje razvoj neke igre ili pricu o ekipi ljudi koja igra igru onda to nije adaptacija te igre. ne, ovo nije adaptacija tetrisa niti se tetris moze adaptirati u medij filma. ne kuzim cemu iscudjavanje kad film ima savrsenog smisla

    • Darac83

      @Sinek, 16.02.2023 - 19:00

      Da, malo glupasto. Kako god, planiram pogledat.

  • Demon90

    16.02.2023 - 19:42

    OK ja uglavnom nemam problema s naslovima članka Al brate jedno je film o razvoju igre ili u ovom slučaju o tome kako je dospjela na neko tržište a nešto sasvim drugo kad je film adaptacija igre .

    • Arthur

      @Demon90, 16.02.2023 - 20:23

      I ja čitam 5 puta i mislim se kako mogu ovo adaptirati😂😂😂😂.

  • manic_saltshaker

    16.02.2023 - 21:00

    Kao veliki ljubitelj Tetrisa, ovo cu pogledati. Svim ljubiteljima Tetrisa isto preporucam gledanje The Story of Tetris odlican kratki doku film o povijesti Tetrisa od Gaming Historiana na YouTubeu. 🙂

  • PppPP

    17.02.2023 - 02:44

    To nije adaptacija zorane, kaj si konzumiral?? 🤣🤣

  • ukek

    17.02.2023 - 07:12

    Ono kad mislis da si sve vidio ..

  • SanKa

    17.02.2023 - 09:47

    trailer djeluje jebeno. volim te pozadinske price poznatih stvari..npr the offer serija tko nije gledao, o tome kako su snimali kuma. vrhunski

  • mocii

    17.02.2023 - 13:34

    Taronom Egertonom razbija u zadnje vrijeme, Black Bird je bila pravi gem od serije.

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?