HCL.HR

Final Fantasy VII remake imat će promjene koje se neće svidjeti svakome

Zoran Žalac 18.06.2015.   •   4 komentara


Dugo očekivana prerada Final Fantasyja 7 neće biti tek kozmetička, a producent igre Tetsuya Nomura upozorava kako se neke promjene možda neće svidjeti baš svim fanovima originala.

Najava prave, potpune prerade kultnog Final Fantasyja 7 svakako je među najvećim vijestima koje su nam stigle s ovogodišnjeg E3 sajma. Međutim, ostalo je pomalo nerazjašnjeno što točno ta prerada podrazumijeva. Producent igre Tetsuya Nomura stoga je upozorio kako se ne radi o HD remasteru ili nečemu sličnom, a to za sobom povlači i određene kompromise.

Naime, kultni klasik kakvog se sjećamo iz 1997. godine u modernoj verziji dobit će neke promjene po pitanju mehanika i samog sadržaja. Nomura ističe kako će priča ostati vjerna originalu, pa nećemo vidjeti promjene spola za poznate likove i tomu slično. Ipak, određeni dijelovi igre bit će u potpunosti uklonjeni.

Najveću promjenu doživjet će, dakako, sustav borbe. Nomura navodi kako bi bilo bizarno da danas imamo 3D modele likova koji se poredaju u red i skaču naprijed do neprijatelja, a zatim nazad da ponovno čekaju svoj red. Nije pojašnjeno kakvim će sustavom borbe to biti zamijenjeno, i tako će čini se ostati do kraja ove godine. Sljedeći set novih detalja o FF7 preradi dobit ćemo tek iduće zime, a nadamo se da ćemo tada vidjeti i prve materijale iz same igre.

Komentari (4)

  • WaT30

    18.06.2015 - 10:56

    Jel mi moze netko ovo objasniti, oni jos nisu dovrsili Final Fantasy XV, a govore o remaku VII?! Da li se uopce zna kada izlazi XV?

  • adycro

    18.06.2015 - 11:10

    Sve je to u redu ali to je Turn Base RPG sustav nikakvo skakutanje i po tome su najvise bili i poznati stari FF nastavci iz serijala. Odgovara meni i akcijski sustav borbe no mislim da to onda na kraju nece biti remake vec sasvim nova igra s starim znancima iz igre 😀

    • Worthaur

      @adycro, 18.06.2015 - 12:04

      Pa to i je remake, ono što ti želiš je remaster, bolju grafiku a da gameplay bude isti.

    • mokrEE

      @adycro, 19.06.2015 - 08:58

      koliko se sjecam remaster je izasao prije jedno 2-3 god

Komentirati mogu samo prijavljeni korisnici
PRIJAVI SE ili REGISTRIRAJ i ostavi svoj komentar!

Privacy Preference Center

Close your account?

Your account will be closed and all data will be permanently deleted and cannot be recovered. Are you sure?